Olimpicii bucureşteni se pregătesc de sesiunea specială de bac, în deplasare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine este prima zi de bacalureat special pentru liceenii din loturile naţionale lărgite, ce se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale sportive sau pe discipline.

Aproximativ 250 de elevi olimpici din Bucureşti se pregătesc de examenul de bacalaureat,  organizat la Bacău în perioada 19 mai – 1 iunie. Aproape un sfert din liceenii eligibili care au mâine prima probă de examen sunt bucureşteni, a declarat purtătorul de cuvânt de la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu.

Sesiunea specială pentru elevii componenţi ai loturilor olimpice se desfăşoară la Colegiul Tehnic de Comunicaţii "Nicolae Vasilescu-Karpen" şi la Colegiul Naţional Pedagogic "Ştefan cel Mare" din Bacău, informează Biroul de presă al Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

În total, la sesiunea specială vor participa 929 de elevi din toată ţara, care sunt în pregătire sau proces de selecţie pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la diverse competiţii sportive (campionate europene sau mondiale de juniori etc.), a specificat Ministerul Educaţiei, Tineretului şi Sportului.

Înscrierea pentru bac-ul olimpicilor se face în perioada 19-20 mai. Programul probelor de examen este: 21-22 mai - evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă, 23-24 mai - evaluarea competenţelor digitale, respectiv 24-25 mai - evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Probele scrise vor avea loc după următorul calendar: 28 mai (limba şi literatura română), 29 mai (proba obligatorie a profilului), 30 mai (proba la alegere a profilului şi specializării), 31 mai (limba şi literatura maternă).

Secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, Stelian Fedorca, va asista, mâine, la prima zi de examen. Rezultatele se vor anunţa pe 31 mai.
Sesiunea pentru toţi elevi de clasa a XII-a din acest an este programată să înceapă pe 11 iunie, iar înscrierile se pot face în intervalul 28-30 mai.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite