Ultima încercare: cum încearcă avocaţii lui Năstase să-l scape totuşi de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre avocaţii lui Adrian Năstase a declarat pentru "Adevărul" că astăzi va demara două proceduri menite să amâne condamnarea fostului prim-ministru.

Avocatul Ion Cazacu a precizat că Adrian Năstase l-a sunat la jumătate de oră după pronunţarea sentinţei, atunci când au discutat măsurile care urmau să fie luate mai departe.

"Am vorbit cu domnul Adrian Năstase la o jumătate de oră de la pronunţarea verdictului. Era un om calm, responsabil. M-a întrebat care sunt procedurile care pot urma. I-am explicat procedurile de punere în executare a pedepsei şi că nu există un termen precis, iar organele pot veni oricând. El este un individ responsabil, dar în spatele acestui gest stau probabil cei şase ani de procese. Astăzi voi face o cerere de amânare a executării pedepsei şi o contestaţie în anulare", a declarat Cazacu pentru Adevărul.

Cazacu a admis că se vor adresa şi Curţii Europene a Drepturilor Omului."Se poate ca CEDO să amâne mai mult timp acest dosar, dar cu siguranţă plângerile care vor fi adresate la CEDO în perioada următoare", a mai spus avocatul.

Adrian Năstase s-a împușcat în biblioteca locuinței sale, după ce le-a spus polițiștilor veniți să îl ridice că se duce să își ia câteva cărți din birou. Un polițist ar fi intervenit, încercând să îl împiedice pe fostul premier să se împuște.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite