În sectorul 1, utilajele Romprest sunt pregătite să împrăștie materiale anti-îngheț

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 70 de utilaje şi 500 de muncitori sunt pregătiţi să intervină, 24 de ore din 24, pentru a preveni efectele îngheţului pe toate cele peste o mie de străzi din Sectorul 1, a anunţat instituţia.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis pentru intervalul 19 ianuarie (ora 13.00) - 20 ianuarie (ora 13.00) o atenţionare de vânt, ninsori și polei. Potrivit meteorologilor, în noaptea de joi spre vineri și în prima parte a zilei de vineri, 20 ianuarie, în vestul, nord-vestul și centrul țării, precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ploi, favorizând producerea de polei. În intervalul de timp menţionat, în sudul țării vântul va avea intensificări locale, cu viteze la rafală ce pot depăși 50-55 km/h.

Utilajele de intervenţie rapidă ale Romprest sunt pregătite să intervină pentru a preveni formarea poleiului prin împrăștierea de soluţii anti-îngheț și anti-derapante pe arterele principale şi secundare ale Sectorului 1.

“Avem peste 70 de utilaje de deszăpezire dotate cu echipamente de ultimă generaţie, pregătite să intervină în caz de ninsoare sau polei. În plus, toate stocurile de combustibil și material antiderapant sunt asigurate din timp, iar  fiecare director ştie foarte bine ce are de făcut în sezonul rece, tocmai pentru a elimina des-întâlnitul termen „luat prin surprindere”, a declarat Andrei Chiliman, primarul sectorului 1.

În Sectorul 1 sunt amenajate 16 puncte fixe de intervenţie rapidă formate din utilaje care sunt pregătite să deszăpezească de urgenţă arterele din cartierele unde sunt repartizate. Fiecărui punct fix îi corespunde un anumit număr de străzi principale şi secundare, de care va răspunde fiecare echipaj detaşat în teren. 

Punctele fixe sunt amenajate în zonele:

-    Piaţa Victoriei - pastila Kiseleff - Aviatorilor;
-    Piaţa Universităţii - Fântână;
-    Piaţa Romană - A.S.E.;
-    Bulevardul Beijing - Parcare Pescăruş;
-    Berzei - Dinicu Golescu - Ştirbei Vodă;
-    Piaţa Gării de Nord - vis-a-vis coloane;
-    Iancu de Hunedoara - intrare în Pasajul Victoriei;
-    Piaţa Presei Libere - Intrare ROMEXPO;
-    Bulevardul Ion Mihalache - Calea Griviţei - Staţia de carburanţi AGIP;
-    Bulevardul Bucureştii Noi - Bd. Laminorului - Staţia de carburanţi OMV;
-    Şoseaua Bucureşti-Târgovişte - Staţia de carburanţi MOL;
-    Şoseaua Chitilei - Staţia de carburanţi PETROM/ LUKOIL;
-    Șoseaua Pipera - Stația de carburanți PETROM;
-    strada. Alex. Şerbănescu - Str. Nicolae Caranfil - Staţia de carburanţi AGIP;
-    Şoseaua Bucureşti-Ploieşti - Staţia de carburanţi PETROM (Mioriţa);
-    Piaţa Arcul de Triumf.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite