Asistaţii sociali îşi pot achita eşalonat restanţele la plata impozitelor şi taxelor locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 500 dintre cei peste 4.000 de asistaţi sociali de pe raza sectorului 4 care nu şi-au achitat impozitele şi taxele locale aferente anului 2011 pot primi în continuare indemnizaţia de ajutor social, fiindu-le înlesnită plata eşalonată a restanţelor. 

“Deşi se confruntă cu situaţii foarte dificile din punct de vedere financiar, având venituri extrem de reduse, totuşi, mulţi şi-au plătit datoriile la bugetul local. Pentru cei aflaţi la limita subzistenţei, ne-am gândit să supunem atenţiei Consiliului Local Sector 4 un proiect de lege, prin care să le oferim posibilitatea de a plăti eşalonat impozitele şi taxele, ca să beneficieze în continuare de ajutorul social acordat conform legilor în vigoare”, a declarat Cristian Popescu-Piedone, primarul sectorului 4.

Potrivit unui act normativ adoptat de Guvern la sfârşitul anului trecut, restanţierii riscau să piardă ajutorul social acordat, începând cu data de 1 februarie.
Conform acestui act, beneficiarii unui sprijin finaciar precum indemnizaţia de creştere a copilului, venitul minim garantat, alocaţia pentru susţinerea familiei, indemnizaţia lunară pentru handicap, burse sociale pentru elevi săraci etc., rămân fără aceste drepturi pe o perioadă de cinci luni, dacă nu şi-au achitat taxele şi impozitele locale.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite