FOTOGALERIE Lume bună și tablouri scumpe la licitația Artmark de la Ateneul Român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ocazia aniversării a trei ani de activitate, Artmark a organizat miercuri seară, în parteneriat cu Forbes România și BMW Group România, Licitația de Iarnă 2011, în cadrul căreia s-a prezentat o selecție specială de opere de artă românești.

Tablourile de excepție au fost expuse în incinta Ateneului Român din 10 decembrie, până miercuri, 14 decembrie, pentru ca cei interesați să poată admira capodoperele.

Expuse pentru prima oară

Unele dintre aceste opere de artă au fost pentru prima oară accesibile publicului, provenind din colecții private. De asemenea, acestea marchează momente decisive din viețile artiștilor care le-au creat.



CLICK pe fotogalerie pentru mai multe imagini cu tablourile de la Licitația de Iarnă 2011 organizată de Artmark!

Lume la costum și discuții despre artă

Însă, expoziția s-a încheiat miercuri la ora 19.30, când iubitorii de artă din lumea bună s-au strâns în fața Ateneului Român pentru a participa la Licitația de Iarnă 2011. În parcarea instituției au oprit mai multe automobile BMW, din care au coborât oameni îmbrăcați la costum, cu o atitudine diplomată. Costumul negru, cămașa albă și butonii cât mai strălucitori predominau în rândul celor care au venit să participe la lictiația organizată de Artmark.

Și-au făcut prezența cu 20 de minute înainte de începerea evenimentului pentru a avea timp de o țigară și de o discuție despre artă cu ceilalți potențiali cumpărători.

Tablouri scumpe de Toniță sau Vermont

Numai lume bună! Însă și licitația a fost pe măsură. S-au pus în vânzare tablouri semnate de artiști celebri din istoria României. Printre acestea amintim “Închinarea păstorilor, cu motivele satului românesc” de Nicolae Vermont, o lucrare menționată în literatura de specialitate, cele două opere ale lui Nicolae Grigorescu, “Țărăncuța cu turmă de oi pe Valea Muscelului” și “Care cu boi la Orății”, dar și impresionantul nud semnat de Nicolae Tonitză, numit “În iatac”.



CLICK pe imagini pentru fotogalerie!


De asemenea, trebuie menționate și operele “Pădurea de mesteceni” de Ioan Andreescu, “La plajă” de Camil Ressu, “Întoarcerea de la târg” de Ion Țuculescu și cinci opere semnate de Gheorghe Petrașcu.

Aceste tablouri impresionante au putut fi admirate în cadrul Ateneului Român până miercuri, 14 decembrie, ora 19.30, atunci când a început Licitația de Iarnă 2011. 

În cadrul licitației s-au mai vândut și “Peisaj din La Ciotat” de Jean Alexandru Steriadi, “Străduță din Atena” de Rudolf Schweitzer-Cumpăna, “Poetul Ovidiu la Tomis” de Ion Theodorescu Sion, “Arlechin”, semnat de Vasile Popescu, “Café du Dome” de Theodor Pallady și ”Drumul spre casă”, o lucrare realizată de artistul Adam Bălțatu la vârsta de 16 ani.

Artmark a organizat Licitația de Iarnă 2011 la Ateneul Român Artmark a organizat Licitația de Iarnă 2011 la Ateneul Român
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite