EXCLUSIV Casa păcătoşilor de pe strada Sfinţilor unde a avut Băhăian studio, naşul lui Willmark o firmă-fantomă şi un prostituat din lotul Iuga, domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un mafiot acuzat că a comandat mai multe crime, un escroc şi un prostituat - cu toţii au locuit, în ultimii ani, în acelaşi apartament din centrul Capitalei. Apartamentul situat la etajul 1 al imobilului de pe strada Sfinţilor, nr.11, a fost şi sediul a numeroase firme-fantome, iar de acest loc se leagă numeroase dosare penale din ultimii 20 de ani.

Ultima oară, apartamentul, care a fost până la revoluţie în proprietatea ICRAL, a apărut în dosarul de proxenetism cu băieţi în care este implicat şi fostul director al postului OTV, Doru Iuga. Potrivit anchetatorilor, Dorel Goleanu (39 de ani), unul dintre cei acuzaţi că se prostituau, are domiciul oficial la această adresă.

El provine de la o casă de copii din judeţul Neamţ şi e acuzat că  întreţinea relaţii sexuale cu bărbaţi, pentru diferite sume de bani. Potrivit unor surse apropiate anchetei, el este „omul de încredere" al interlopului Ioan Alexandru Dumitriu, care locuieşte şi el la aceeaşi adresă, din '96. Oficial, imobilul este trecut în proprietatea unei firme a unui apropiat al lui Dumitriu, Housing Imobiliar E-Office.

Naşul lui Willmark, combinaţii cu firme-fantomă

Alexandru Ioan Dumitriu a fost arestat în urmă cu aproximativ cinci ani, fiind cercetat de DIICOT pentru constituirea unui grup infracţional organizat, spălare de bani şi evaziune fiscală. Împreună cu Dumitriu, în acest dosar, care între timp s-a blocat în instanţă, au fost arestate alte patru persoane, printre care şi Antonio Vrusea -  naşul prezentatorului emisiunii „Dansez pentru tine" de la Pro TV, Willmark.

Metoda escrocilor era simplă: se foloseau de diferite persoane pentru a prelua, prin cesiune, societăţi comerciale care nu aveau obligaţii financiare către bugetul de stat, cu scopul de a obţine beneficii materiale prin tranzitarea în şi din conturile acestora a unor mari sume de bani. Anchetatorii au stabilit că întreaga activitate iniţiată şi coordonată de Dumitriu şi de Vrusea a fost desfăşurată în scopul spălării de bani şi sustragerii de la plata obligaţiilor către bugetul de stat. De exemplu, în baza unor facturi false înregistrate în contabilitatea unei singure firme, Dumitriu a dispus efectuarea de plăţi succesive în conturile a două firme fantomă a sumei totale de 51,8 miliarde lei vechi!

Studioul de muzică al lui Băhăian

Înainte ca în apartamentul de pe Sfinţilor să locuiască familia Dumitriu, aici a fost studioul temutului mafiot Sergiu Băhăian, judecat acum pentru că ar fi comandat uciderea unor foşti parteneri de afaceri. În acea perioadă, adică începutul anilor '90, Băhăian era considerat un afacerist respectabil şi avea legături cu multe nume importante din muzica uşoară, precum Loredana Groza. Potrivit presei, el chiar ar fi sponsorizat un turneu naţional al Loredanei, care la acea vreme cânta cu Directia 5, dar la final nu i-a plătit artistei o parte din banii promişi pentru un album. Cu toate că surse apropiate anchetei au declarat că pragul studioului de pe Sfinţilor a fost călcat chiar şi de Marian Ionescu şi de Loredana Groza, şeful formaţiei Direcţia 5 a declarat pentru „ADS" că nu ştie nimic despre acest studio. „Ce să căutăm noi acolo când noi aveam propriul studio de înregistrări?!", a declarat acesta. Loredana şi  Dorel Goleanu nu putut fi contactată pentru a comenta acest subiect.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite