EXCLUSIV Loturile de apă din magazinele Lidl Bucureşti, suspectate a fi infestate, au fost distruse!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lanţul de magazine Lidl a hotârăt distrugerea loturilor de apă Saguaro, în urma reclamaţiilor făcute de un consumator.

După ce, înainte de sărbători, a fost retrasă o tonă de apă plată de la vânzare din două hypermarketuri din Botoşani şi Dorohoi, recent, a apărut o nouă reclamaţie. Una dintre firmele de îmbuteliere, Sorelis Oil Import Export SRL, a mai fost acuzată în luna martie anul trecut că ar fi distribuit apă infestată cu fecale. Operatorii ANPC au mers astăzi pe teren pentru a lua mostre de apă, urmând a fi verificate dacă acestea conţin materii microbiologice. Totodată, oficialii Lidl au decis urgent retragerea de pe piaţă a apei Saguaro şi distrugerea ei.

Patronul firmei de îmbuteliere, Ion Călinescu, susţine că totul este o înscenare şi că rezultatele laboratoarelor angajate de el, cât şi cele ale ANPC, au ieşit în regulă.

Călinescu a mai declarat că firma concurentă, Azuga Waters, comercializează de asemenea apă Saguaro şi că, de fapt, apa distribuită de aceştia este cea cu probleme. „Laboratorul lui Dan Voiculescu, ICA Research & Development, este cel care a analizat mostrele. Chiar dacă dosarul de notificare nu era complet şi deci institutul nu avea aprobare pentru a analiza apa. Rezultatele au fost însă negative, apa nu are nimic!", a declarat patronul pentru bucuresti.adevarul.ro.

Fostul Institut Naţional de Cercetări Alimentare, actualul ICA Research & Development, a fost privatizat de omul de afaceri Dan Voiculescu. Acesta este acuzat de privatizare frauduloasă, dosarul de judecată ICA fiind amânat până pe 17 ianuarie.

Potrivit reprezentanţilor Lidl, situaţia apei infestate nu ar trebui să sperie întrucât astfel de cazuri sunt întâlnite des, în străinătate „Alimentele sunt, in general, produse de provenienta naturala si o incarcatura microbiologica este de la sine inteleasa in acest caz. In diverse cazuri, in unele tari europene apar astfel de situatii in care rezultatele analizelor sunt neconforme cu standardele in vigoare. In aceste cazuri produsele in cauza sunt retrase de la vanzare" a declarat pentru Adevarul un oficial al magazinului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite