FOTOGALERIE Bucureştenii au venit în ţinute de gală să se uite la operă ca la film. Vezi cum s-a fumat trabuc pe „Tosca“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacolul ecranizat de luni seară de la Opera Română, în care cunoscuta soprană Angela Gheorghiu s-a aflat în rolul principal, a atras spectatori îmbrăcaţi care mai de care mai elegant, în ciuda dorinţelor sopranei.

Piesa „Tosca“, de Giacomo Puccini, a trezit interesul persoanelor dedicate spectacolelor de operă, chiar dacă concertul a fost urmărit pe un ecran, ca la cinematograf. Aceştia s-au prezentat în număr mare în faţa Operei Române, unde au făcut coadă ca la magazine, în perioada de reduceri. Într-un interviu acordat ziarului „Adevărul“, soprana Angela Gheorghiu a mărturisit că şi-ar dori ca spectacolul „Tosca“, în care joacă rolul principal, să fie urmărit ca la cinematograf. „Vreau ca publicul să mănânce pop-corn şi să mă vadă pe ecran!“, a spus soprana.

Ţinute elegante şi trabucuri la ecranizarea piesei „Tosca“


Însă, pop-cornul şi atmosfera de cinema au fost înlocuinte cu trabucuri şi ţinute de gală. În mulţimea care s-a strâns în faţa Operei Române ,cu 30 de minute înainte de începerea recitalului, nu vedeai niciun bărbat care să poarte tenişi. Parcă a fost impusă o regulă! Toţi bărbaţii au venit încălţaţi cu pantofi cu toc şi sacou. Cămăşile cu butoni au fost parcă nişte vedete în rândul persoanelor de sex masculin.

Nici femeile nu s-au lăsat mai prejos. Bijuteriile sclipitoare de la gâtul şi urechile doamnelor îţi dădeau impresia că te-ai întors în trecut, în timpul balurilor cu şerbete şi  supeuri din perioada interbelică. Rochiile lungi, de seară, peste care erau „aruncate“ câte o eşarfă sau câte o jachetă îmblănită, veneau în completarea podoabelor orbitoare.



CLICK pe imagini pentru fotogalerie!

Discuţii cu zâmbete, după care linişte

Stăteau toţi şi fumau din trabucurile sau ţigaretele lor şi discutau despre piesa artistei. „Vocea Angelei Gheorghiu este uimitoare“, se aude într-o conversaţie dintre un domn şi o doamnă.

La concert s-au prezentat şi personalităţi marcante, precum actriţa Maia Morgenstern, actorii Victor Rebengiuc şi Ion Caramitru, dar şi ministrul Culturii Kelemen Hunor. A fost aşteptată şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elenea Udrea, dar nu şi-a făcut apariţia. 

Într-un final s-au deschis uşile Operei Române şi în scurt timp s-a umplut şi sala unde urma să înceapă spectacolul sopranei. Câteva locuri libere se mai observau la etajul încăperii, în rest, plin!

Înainte să-şi facă prezenţa în sala unde urma să înceapă difuzarea piesei „Tosca“, Angela Gheorghiu a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia şi-a exprimat emoţiile, dar şi planurile de viitor. „Am foarte mari emoţii. Am aceleaşi sentimente pe care le are un actor atunci când participă la premiera filmului în care a jucat“, a mărturisit artista. De asemenea, ea a mai spus că în viitor se gândeşte serios şi la un recital Mozart. 



CLICK pe fotogalerie pentru mai multe imagini cu soprana Angela Gheorghiu, prezentă luni seară la Opera Română!

Piesa „Tosca“, a trezit interesul persoanelor dedicate spectacolelor de operă, care s-au prezentat în număr mare la Operă Angela Gheorghiu a jucat rolul principal în Tosca“, de Giacomo Puccini

Spectacolul a început cu un discurs al sopranei în care mulţumea spectatorilor pentru interesul lor faţă de „Tosca“. După acest moment, s-au stins luminile, s-au închis uşile, şi concertul a început.

S-au dat şi bilete gratis

Însă, după vreo jumătate de oră, un cuplu se grăbea să părăsească Opera Română. „Am venit la Operă să consultăm programul, însă am primit nişte bilete gratis la spectacol. Ne-am hotărât să intrăm dar nu am putut rămâne mai mult. Totuşi, părea interesant “, au spus Diana şi Ionuţ, tinerii care au părăsit sala unde se difuza piesa „Tosca“.

Amuţiţi timp de o oră de vocea artistei, spectatorii au profitat de pauza de 15 minute pentru a-şi scoate din nou trabucurile şi ţigaretele şi pentru a-şi împărţi păreri despre concertul ecranizat. „Îmi place foarte mult de Angela Gheorghiu. Pentru mine este a doua oară când vizionez „Tosca“. Prima oara s-a întâmplat în Londra“, a povestit Marilena, o doamnă în vârstă de aproximativ 50 de ani.

„Valoarea Angelei Gheorghiu nu are preţ“

Preţul stabilit pentru accesul la concertul Angelei Gheorghiu a fost de 45 de lei. Întrebaţi dacă biletul a fost scump, cei prezenţi au avut păreri pro şi contra. „Valoarea Angelei Gheorghiu nu are preţ. Vocea ei e uimitoare. Eu cred că biletul a fost destul de ieftin, în condiţia în care, dacă vrei să urmăreşti un astfel de spectacol în alte ţări plăteşti cel puţin câteva sute de euro. Nu m-a deranjat nici faptul că am vizionat piesa pe un ecran“, a explicat, zâmbind, Olga Marinescu.

Gheorghiu, inginer de profesie, o contrazice! „Concertul este impresionant, însă preţul biletului mi sa părut un pic cam scump“, mărturiseşte acesta.  

La sfârşitul spectacolului, artista Angela Gheorghiu a stat la dispoziţia spectatorilor pentru o sesiune de autografe. 

Ionut şi Diana
Olga Marinescu
Gheorghiu
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite