Ambulanţele Sociale ale Primăriei Sectorului 2 patrulează pe străzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Neculai Onţanu a stabilit măsurile urgente de acordare a asistenţei specializate copiilor şi familiilor fără adăpost, în condiţiile avertizărilor meteorologice nefavorabile din aceste zile, intensificând patrulele echipajelor Ambulanţei Sociale a primăriei Sectorului 2.

Având în vedere condiţiile meteorologice nefavorabile din această perioadă, două echipaje ale Ambulanţei Sociale continuă să patruleze pe timpul nopţii, între orele 22.00 şi 6.00, pentru identificarea persoanelor fără adăpost care stau pe străzile de pe raza sectorului 2, în scopul prevenirii cazurilor de îmbolnăviri sau deces.

Aceste măsuri au fost luate pentru a evita eventualele probleme ce ar fi putut să apară, cauzate de temperaturile scăzute, cum ar fi: degerături, hipotermie, tulburări de ritm cardiac, agravarea bolilor cronice pulmonare si chiar deces.

         Primăria Sectorului dispune de un adăpost pentru oamenii străzii, care este situat pe Şoseaua Pantelimon la numărul 500 şi care are o capacitate de 54 de locuri, dintre care 24 pentru femei şi 30 pentru bărbaţi, dormitoare, săli de baie şi cabinet medical.

          Fiecare persoană în parte este consultată de medicii de pe ambulanţă şi în funcţie de afecţiunile de care suferă, sunt dispune măsurile ce se impun, respectiv internarea într-un spital sau acordarea unui tratament medicamentos sub monitorizarea permanentă a doctorilor care vor urmări evoluţia în timp a bolnavilor. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite