Ion Caramitru a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul Ion Caramitru a primit azi o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului, în semn de recunoştinţă pentru contribuţia adusă vieţii cultural-artistice din România.

Caramitru, actor, regizor, fondator şi preşedinte al Uniunii Teatrale din România (UNITER) şi director al Teatrului Naţional, a fost celebrat astfel în luna aniversară. Caramitru a împlinit de curând 70 de ani, fiind născut pe 9 martie 1942.

„Este o tradiţie frumoasă şi este bine că s-a implementat şi la noi. Eu am fost obişnuit în ultimii 20 de ani să ofer premii, nu să iau şi am un sentiment de copil care a luat o coroniţă la şcoală că a învăţat bine”, a declarat Caramitru după dezvelirea stelei care îi poartă numele.

Caramitru a primit cu aceeaşi ocazie şi Placheta Oraşului Bucureşti, din partea primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, în semn de recunoaştere şi apreciere pentru întreaga sa carieră.

„Cu acelaşi respect şi consideraţie pentru ceea ce aţi făcut dumneavoastră pentru comunitate, prin reprezentantul ei ales, comunitatea se înclină în faţa dumneavoastra şi vă multumeşte”, a declarat Oprescu.

“Tradiţiile nu se pierd niciodată. Odată cu venirea primaverii, reluăm obiceiul care a devenit deja tradiţie, de a face ca marile valori artistice româneşti să strălucească şi să ne bucure de fiecare dată”, a declarat George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis.

Aleea Celebrităţilor (Walk of Fame) este un proiect cultural organizat de Cocor, Teatrul Metropolis şi Primăria Capitalei care găzduieşte stelele celor mai cunoscuţi artişti români din lumea filmului şi a teatrului în semn de preţuire a valorilor culturale din România. Iniţiat de Teatrul Metropolis şi Cocor, proiectul a debutat in ianuarie 2011.

Pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului strălucesc deja stelele altor mari personalităţi: Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Amza Pellea (postum), Maia Morgenstern, Alexandru Tocilescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana Ionescu, Sebastian Papaiani, Draga Olteanu-Matei, Mircea Albulescu, Mariana Mihuţ şi Stela Popescu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite