Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică are acum steaua ei pe Aleea Celebrităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC) a primit azi o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului.

Directorul Teatrului Metropolis, actorul George Ivaşcu, a subliniat că marcarea centenarului scriitorului I.L. Caragiale este un prilej de a evidenţia ceea ce înseamnă şcoala românească de teatru: valoare, tradiţie şi continuitate, relatează Agerpres.

„Mă simt onorat să putem acorda această stea instituţiei care, cu măreţie şi blândeţe, a vegheat zborul nostru, al artiştilor, către împlinire, către năzuinţa de a trece dincolo de perfecţiune. Şi nu este deloc uşor pentru profesorii şcolii de artă, să şlefuiască valori, apoi să le urmărească fiecare pas din evoluţia lor, cultivându-le talentul, susţinându-le creaţia pentru a devenii creatorii de astăzi. Doresc să mulţumesc UNATC pentru că a format, a educat generaţii întregi de artişti din domeniul teatrului şi filmului şi pentru că promovează, cu sârguinţă, valorile artei teatrale şi cinematografice româneşti", a declarat George Ivaşcu.

El i-a invitat pe bucureşteni în centrul vechi al Capitalei unde începe, azi, cea de-a X-a ediţie a Festivalului Comediei Româneşti - festCO.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a înmânat rectorului UNATC, Adrian Titieni, placheta oraşului Bucureşti, în semn de recunoştinţă pentru meritul deosebit în formarea generaţiilor trecute şi viitoare de artişti şi o stea de aur din partea Casei de Bijuterii Sabion, bijutier oficial al Walk of Fame Bucureşti.

Iniţiat de Cocor, Teatrul Metropolis şi primăria Municipiului Bucureşti, varianta românească a celebrului "Walk of Fame" a debutat în ianuarie 2011, găzduind până în prezent stelele a 17 personalităţi marcante din lumea teatrului şi filmului.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite