Ajutoare de încălzire a locuinţei pentru 8.731 de familii din sectorul 4

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul lunii octombrie şi până în prezent, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4 a înregistrat un total de 9.784 de cereri pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei aferente perioadei noiembrie 2011 - martie 2012.

Dintre solicitările depuse, 43 nu au fost aprobate, din cauza faptului că nu se încadrau prevederilor legale de acordare a ajutoarelor.

Până în prezent, la nivelul Sectorului 4 au fost aprobate 8.647 de cereri pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, 928 de cereri, pentru încălzirea cu gaze naturale şi 166, pentru încălzirea cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri.

Potrivit OUG nr. 70/2011, privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece şi în baza normelor metodologice de aplicare, de aceste ajutoare beneficiază numai persoanele cu un venit pe membru de familie care să nu depăşească 615 lei, pentru cei care se încălzesc cu gaze naturale şi lemne, iar pentru cei care se încălzesc cu energie termică, 786 lei, în cazul unei familii şi 1.082 lei, în cazul unei singure persoane.

Înregistrarea cererilor se face la Complexul de Servicii „Sfântul Spiridon”, situat pe Aleea Ciceu nr.12 , de luni până miercuri,  între orele 08.30 – 16.00, joi, între orele 08.30 – 18.00 şi vineri, între orele 08.30 – 13.30.

Solicitanţii trebuie să anexeze cererilor următoarele documente:  cerere şi declaraţie pe propria răspundere (se ridică de la sediul D.G.A.S.P.C. Sector 4); actele de identitate ale membrilor familiei; adeverinţe de salariu, talon de pensie sau orice document din care să rezulte veniturile tuturor membrilor de familie; acte care să prezinte informaţii despre imobil şi proprietarul acestuia; adeverinţă de la Asociaţia de Proprietari/Locatari, din care să rezulte că persoanele sunt înscrise în cartea de imobil şi achită cotele de întreţinere; adeverinţă de la Administraţia Financiară, din care să rezulte că solicitanţii nu au alte venituri impozabile şi adeverinţă de la DGITL Sector 4, din care să rezulte că solicitanţii nu deţin autoturism cu o capacitate de 1.600 cm³, precum şi alte terenuri şi proprietăţi.

Informaţii suplimentare se pot obţine de la sediul Complexului de Servicii „Sfântul Spiridon” din str. Aleea Ciceu, nr. 12, accesând www.dgaspc4.ro sau apelând 0372.900.789.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite