6.000 de familii din sectorul 1 primesc ajutoare de căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 6.000 de familii cu venituri reduse din Sectorul 1 beneficiază de ajutoare pentru încălzirea locuinţei în perioada sezonului rece.

Până în prezent s-au aprobat 2.915 cereri pentru acordarea ajutorului în vederea încălzirii locuinţei cu energie termică, 2.156 cereri pentru încălzirea cu gaze naturale şi 911 pentru încălzirea locuinţei cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1 a primit un total de 6.047 cereri privind acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei cu gaze, lemne şi energie termică, însă 65 din totalul cererilor nu au fost validate întrucât nu au fost îndeplinite condiţiile legale de acordare.

Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, gaze naturale, lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri se acordă, pentru perioada noiembrie 2011 - martie 2012, pe bază de cerere/declaraţie pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia. La completarea cererii, titularul are obligaţia de a menţiona corect componenţa familiei, veniturile membrilor acesteia, precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute.

Pentru acordarea ajutorului cu energie termică, limita venitului mediu net lunar pe membru de familie este de 786 lei în cazul familiilor şi 1.082 lei în cazul persoanei singure.

Pentru acordarea ajutorului cu gaze naturale, precum şi cel cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri, limita venitului net pe membru de familie este de 615 lei atât în cazul familiilor cât şi în cazul persoanei singure.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite