Pe lacul Herăstrău revin vaporaşele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București va deschide duminică sezonul de agrement pe Lacul Herăstrău (Pavilion H). astfel, la Debarcaderul Central vor fi disponibile cinci ambarcațiuni de agrement.

Este vorba despre Bucur, Băneasa, Otopeni, Dâmbovița și Aurora, care au în total o capacitate de 430 de locuri.

“Ne dorim să oferim tuturor bucureștenilor, care vor fi prezenți în parc începând de duminică, condiții cât mai sigure și confortabile pentru plimbările cu vaporașele pe Lacul Herăstrău. Vom menține prețul biletelor la nivelul celor din anii trecuți, astfel încât tot mai mulți vizitatori să își permită să vină împreună cu familia în aceste zone de agrement”, a declarat Radu Popa, directorul general al ALPAB.

Duminică, accesul pentru plimbări cu vaporașele va fi gratuit, iar începând de luni, tarifele vor fi de 5 lei pentru adulți, respectiv 2 lei pentru copii și pensionari. Programul la Debarcaderul Central va fi zilnic de la ora 10.00 la 18.00.

Disponibilă din 2011 pentru agrementul la Lacul Herăstrău, nava Bucur are o capacitate de 50 locuri și atinge o viteză de croazieră de 16 km/h. Pentru confortul pasagerilor sunt disponibile două grupuri sanitare (unul special amenajat pentru persoanele cu mobilitate redusă) și o instalație de climatizare care deservește salonul și timoneria. De asemenea, nava este prevăzută cu o instalație audio video și una de supraveghere video a navei,

Propulsia catamaranului este asigurată de doua motoare diesel, de tip inbord, cu linie de axe, cu puterea de minim 65 CP fiecare. Lungime acesteia este de 17,30 m, iar lățimea de 5,60 m.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite