Consultanţă financiară de la Lufthansa, pentru construirea aeroportului privat din Adunaţii Copăceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Infra Group, controlată indirect de omul de afaceri Nelu Iordache, a încheiat un contract de consultanţă financiară cu o flilală a Lufthansa pentru construirea aeroportului privat de la Adunaţii Copăceni din judeţul Giurgiu, investiţie estimată la 200 milioane de euro, relatează Mediafax.

Lufthansa Consulting a fost înfiinţată în 1998 şi asigură servicii şi soluţii la nivel mondial în industria transportului aerian, fiind o filială independentă a Lufthansa Aviation Group.

Aeroportul privat va acoperi o suprafaţă de 255 de hectare şi va necesita o investiţie estimată la 200 milioane euro. Aerogara va fi proiectată să deservească aeronave de categoria C, destinate pentru zboruri pe distanţe scurte şi medii în spaţiul european şi în statele vecine cu acesta.

Durata proiectului va fi de aproximativ 30 de luni de la obţinerea autorizaţiei de construcţie, a anunţat miercuri Infra Group.
Infra Group a fost înfiinţată la începuitul anului 2010 şi asigură servicii de handling pasageri, rampă şi cargo în cadrul aerogărilor Henri Coandă din Otopeni, George Enescu din Bacău şi aeroportul din Sibiu, deservind peste 400 de zboruri lunar.

Totodată, compania oferă şi servicii de catering pentru companile care operează pe aeroporturile Henri Coandă şi Georghe Enescu, precum şi servicii de ticketing la aeroportul din Sibiu. În plus, compania se ocupă de implementarea construcţiei aeroportului privat de la Adunaţii Copăceni. Infra Group este controlată de Nelu iordache prin intermediul firmelor Romstrade şi Blue Air.

Din grupul de firme controlat de Nelu Iordache fac parte mai multe companii, cele mai importante fiind Romstrade şi operatorul aerian low cost Blue Air. Potrivit lui Răcaru, afacerile consolidate ale grupului s-au situat în 2011 la aproape 500 milioane euro, de la 400 milioane euro în anul anterior.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite