Te simţi singur? Îţi poţi închiria un prieten de pe internet. Vezi cât te costă un „amic“ care îţi face cumpărăturile sau îţi organizează petrecerile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de bucureşteni au apelat la serviciul „Rent your friend" pentru a face rost de amici care să le organizeze vacanţa, să meargă în locul lor la cumpărături sau să-i ajute în sarcinile de la serviciu. Dacă în ţări precum Canada sau SUA acest concept este foarte popular, în ţara noastră el este privit încă cu multă reticenţă.

Nu-şi mai vedea capul de treabă, iar prietenii din Chicago urmau să vină într-o vizită pe care o plănuiau de multă vreme. Când şi-a dat seama că nu poate pleca de la serviciu pentru a le fi ghid prin România, aşa cum promisese, bucureşteanca Ioana Goie a apelat la o soluţie inedită: şi-a închiriat „un prieten" care să-i însoţească pe americani într-o călătorie prin ţară şi apoi să le organizeze şi o petrecere de rămas-bun.

Servicii variate

„Am fost circumspectă la început când o prietenă mi-a povestit, la o cafea, că pot să închiriez o persoană care să facă asta pentru mine. Doar trăim în România. Apoi mi-am zis că prietena mea este de încredere, aşa că am apelat la «Rent your friend» şi mi l-au recomandat pe domnul Dan, care mai lucrase ca ghid în Grecia şi cunoştea şi limba engleză foarte bine", povesteşte Ioana.

Are 42 de ani şi lucrează ca jurist şi după ce a trecut peste neîncredere, e sigură că va mai apela la serviciile prietenilor de împrumut. De altfel, în funcţie de nevoile fiecăruia, firma care a adus programul în România, scotoceşte prin baza de date şi găseşte amicul ideal.

Prin urmare, necunoscutul binevoitor poate, pentru o sumă negociată în prealabil, să aibă grijă de casa ta când eşti în concediu, să-ţi facă piaţa, să-ţi plătească facturile, dar şi să te însoţească la evenimente sau să meargă cu tine la film. „Dacă voi avea nevoie, voi apela la serviciul ăsta pentru a mă însoţi la un eveniment. Atâta vreme cât nu se trece pragul bunului-simţ, nu văd de ce să nu fim deschişi. În afară şi vedetele de la Hollywood apelează la alte persoane când merg la anumite petreceri", mai spune Ioana Goie.

Prieteniile, mai greu de legat

Înţelege mai bine decât oricine că prietenia nu poate intra în categoria serviciilor, dar consideră că lumea s-a schimbat astfel încât şi proverbul „prietenul la nevoie se cunoaşte" poate avea o altă interpretare. „Suntem mult mai ocupaţi şi ne este mai greu să legăm prietenii", mai spune jurista. Şi cum românilor le pasă foarte tare de ce spune gura lumii, Ioana crede că ar trebui să trăim mai mult pentru noi şi „să nu ne mai ascundem în spatele etichetei".

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite