Brighitta Szebeny, tânăra care l-a îngenuncheat pe Smiley: "Nu vreau să fiu copia fidelă a altcuiva"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra cântăreaţă promovează alături de trupa din care face parte, TIPS, un stil de muzică proaspăt şi original cu speranţa că vor câştiga la „Vocea României". Artista aduce un stil proaspăt în muzică.

Brigitta şi-a descoperit încă din copilărie talentul pentru cântat dar, ca orice artist adevărat, a fost nevoită să capete experienţă şi să înveţe să treacă peste emoţii, cel puţin peste cele de la început. Era la grădiniţă când a avut una din primele experienţe eşuate atunci când mama sa a dus-o la o audiţie pentru Tip Top Minitop.

Are trac, dar depăşeşte emoţiile

„Când am văzut sala plină de părinţi şi bunici pe post de spectatori, m-au copleşit emoţiile şi am vrut să plec acasă. Pe parcurs m-am înverşunat şi am vrut să-mi iau revanşa", a povestit tânăra . Emoţii are însă şi acum pentru că arta, indiferent că este vorba de muzică, literatură, pictură sau teatru, presupune astfel de trăiri. Cum reuşeşte să treacă peste aceste momente? „Prin a nu mă stăpâni deloc", mărturiseşte Brigitte.

De la început i-a plăcut să aibă propriul stil şi consideră că a reuşit. Îi respectă pe cântăreţii din celelalte generaţii, dar crede că fiecare trebuie să dea dovadă de profesionalism atunci când vrea să fie apreciat, nu să dea lecţii. „Nimeni nu este vreo divinitate muzicală, astfel încât să dea bile albe şi negre", consideră Brigitta.

O altă experienţă: Megastarul

Emisiunea-concurs de descoperire a tinerilor talentaţi de la Prima Tv, Megastar, a adus-o în aglomeratul Bucureşti, dar a fost pentru Brigitta şi una din cele mai complexe şi „deschizătoare de drumuri" experienţe pe care le-a avut în viaţă. Mulţi au spus atunci că ar fi trebuit să câştige, dar a picat în semifinala cu Cătălin Josan, care a obţinut mai multe voturi de la fete. Nu o ambiţionează competiţiile şi preferă doar să îşi vadă de treaba sa în aşa fel încât să fie totul cât mai bine. „Vreau să fiu eu întâi mulţumită, ca să pot să-mi permit să am aşteptări de la ceilalţi. Dacă oamenilor le place ce aud, perfect. Dacă nu, înseamnă că gusturile nu se discută", a mai spus ea. 

TIPS, pe Facebook

Brigitta este acum „vocea" trupei TIPScare a obţinut locul al treilea la Festivalul de la Mamaia, la secţiunea rock „Teo Peter", fiind apreciată ca o trupă ce promite foarte mult.

Un alt lucru care o bucură este că alături de colegii săi, a adunat mai multe melodii care îi sunt dragi. „Fiecare piesă are cireaşa ei în vârf. Toate piesele îmi plac, dar cel mai mult «Showbiz» şi «Îmi pasă» sunt două dintre cele mai reuşite. Le puteţi asculta pe profilul trupei, de pe vestitul Facebook ", ne recomandă cântăreaţa.

În prezent, Brigitta lucrează la două mari proiecte, unul dintre acestea fiind emisiunea „Vocea României", care a început la 27 septembrie, la PRO TV. Consideră că trupa din care face parte este exact ce căuta, este tânără şi cu o direcţie plină de prospeţime,care se concentrează foarte mult pe compoziţii proprii şi preluări cântate într-o manieră foarte personală.

CE-I PLACE:

Să lucreze cu copiii, să citească o carte bună, să cunoască oameni interesanţi şi diferiţi faţă de ea, să călătorească, să gătescă pentru mine, dar cu şi mai mult spor pentru alţii.

CE NU-I PLACE: 

Aroganţa, lăcomia, zgârcenia care urâţesc un om, nici castravetele, pur si simplu, nu-i place gustul sau tocurile înalte pentru că ar risca să îşi rupă gâtul de fiecare dată când calcă prea lejer.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI:

Ai avut un model în ceea ce faci?

Model nu pot spune că am avut sau am. Există artişti pe care îi admir enorm, există influenţe, însă vreau să fiu eu, cu ce am eu de oferit. Nu vreau să fiu copia fidelă a altcuiva.

Ţi-ai alege o altă meserie acum sau pe viitor?

Dacă aş fi făcut altceva în afară de muzică, mi-ar fi plăcut să lucrez ca editor în presa scrisă şi online, să fiu educatoare sau actriţă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite