Directorul RATB: „Am aflat cu surprindere că am fost schimbat din funcţie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Criţ a transmis o declaraţie în legătură cu demiterea lui din funcţia de şef al Regiei Autonome de Transport Bucureşti.

“Am aflat cu surprindere despre decizia Consiliului General al Municipiului Bucuresti de a mă înlocui din funcţie, până la această oră nefiindu-mi comunicate oficial şi motivele. Nu mă voi lansa într-o controversă, deoarece, în cazul meu, rezultatele, îmbunătăţirile în ce priveşte transportul din Bucureşti se văd, circulă în faţa dumneavoastră. 
În numai un an şi jumătate am adus schimbări importante în structura RATB – am micşorat posturile de conducere şi am restructurat zonele ineficiente, având acum cu circa 700 de salariaţi mai puţini. Am luat măsuri dure de stopare a furturilor de orice fel din regie şi am aplicat sancţiuni la fel de dure angajaţilor care nu-şi  respectă sarcinile”, precizează Criţ.


“Decizia nu a fost una tipic managerială”
“În acelaşi timp, am iniţiat o serie de proiecte care să îmbunătăţească transportul public, prin modernizări la nivelul parcului circulant şi introducerea unor sisteme moderne de plată şi monitorizare. Poate cel mai important pas, cel mai recent, a fost legat de iniţiativa de a extinde reţeaua de transport public în cartierele rezidenţiale cele mai noi şi în Ilfov.
Nu în ultimul rând, introducerea traseelor de noapte în Capitală, proiectul Bucharest City Tour, destinat celor care vor să viziteze cele mai importante puncte ale oraşului, dar şi turismul ecumenic, au fost foarte bine primite de cetăţeni şi de turiştii străini.
Cu siguranţă, decizia nu a fost una tipic managerială, legată de rezultate sub aşteptări. Modul de acţiune şi lipsa de comunicare, vădite în acest caz, mă duc cu gândul la practici dintr-o altă epocă, de care credeam că am scăpat. Cert e că proiectele trebuie să continue, iar Regia Autonomă de Transport Bucureşti  trebuie să îşi depăşească propria inerţie şi mentalităţile învechite, pentru a deveni flexibilă, dinamică şi mai aproape de oameni”, a mai spus Adrian Criţ.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite