Cum se dă în acest an admiterea la Universitatea din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înscrierea la admitere la facultăţile Universităţii din Bucureşti va avea loc între 9 şi 15 iulie, a anunţat azi instituţia de învăţământ superior.

În perioada 17-23 iulie, candidaţii înscrişi la facultăţile la care se organizează examene de admitere vor susţine probele stabilite.

La Universitatea din București modalitatea de admitere variază în funcție de forma de învățământ, domenii și specializări. Facultăţile Universităţii din Bucureşti propun trei forme de admitere: pe baza mediei de la examenul de bacalaureat, concurs de admitere sau examen scris.

Unele facultăţi propun o formulă mixtă de admitere: o probă scrisă şi media de la bacalaureat sau notele de la disciplinele de la bacalaureat relevante pentru domeniul ales de candidat, fiecare cu o anumită pondere.

Potrivit instituţiei de învăţământ superior, modificările aduse anul acesta în privinţa admiterii la facultate au luat în calcul acordarea unei ponderi mai mari examenului de bacalaureat. Cu excepţia facultăţilor care organizează în mod tradiţional examen de admitere, facultăţile care vor organiza de anul acesta probe scrise sau teste pentru admiterea la studiile de licenţă propun ca bibliografie aceeaşi tematică de studiu ca cea pentru bacalaureat.

Numărul de locuri scoase la concurs pentru admiterea din sesiunea din iulie va fi ulterior afişat, după aprobarea prin de către Ministerul Educaţiei a cifrei de şcolarizare.

Universitatea din Bucureşti îi aşteaptă pe toţi cei care doresc să afle informaţii despre admiterea din acest an în perioada 4-5 mai la Târgul Educaţiei, unde standurile facultăţilor vor fi pregătite cu pliante, broşuri, dar şi cu răspunsuri la toate întrebările viitorilor studenţi privind oferta programelor de studiu pentru anul universitar 2012-2013.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite