Admitere 2012. La ce facultăţi bucureştene se dă examen scris

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au început înscrierile pentru admiterea la facultate. Candidaţii se pregătesc pentru examenul de admitere la instituţiile de învăţământ superior unde nu se intră doar pe bază de dosar.

Candidaţii care se înscriu la Academia de Studii Economice au scăpat de învăţat, aici admiterea se face exclusiv pe baza dosarului de înscriere. Cele mai multe facultăţi bucureştene au însă, în programul admiterii, exame scrise.

Astfel, Universitatea Politehnica Bucureşti (UPB) organizează concurs de admitere în anul I de studii universitare de licenţă (cursuri de zi) cu durata de patru ani în cadrul a 15 facultăţi. Candidaţii se pot înscrie în perioada 16 - 21 iulie, concursul de admitere urmând să se desfăşoare în 23 şi 24 iulie.

La şase facultăţi, la nota finală va conta şi media obţinută la Bacalaureat: Inginerie Electrică, Ingineria şi Managementul Sistemelor Tehnologice, Ingineria Sistemelor Biotehnice, Ştiinţa şi Ingineria Materialelor, Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor, precum şi Inginerie Medicală. La celelalte facultăţi din cadrul UPB, admiterea se face după rezultatele obţinute la examenul de admitere sau în funcţie de interviu. Subiectele de examen vor fi de tip grilă.

Cifra de şcolarizare pentru anul universitar 2012-2013 este de 4.750 de locuri finanţate de la bugetul de stat în acest an, dar şi locuri cu taxă, a precizat rectorul UPB, Mihnea Costoiu.

Pentru înscrierea la Facultatea de Inginerie în Limbi Străine este necesar un certificat de competenţă lingvistică, eliberat de instituţii abilitate sau de Departamentul de Limbi Moderne din UPB, în urma unui test care va fi susţinut în 20 iulie, informează economica.net.

Candidaţii pot fi admişi pe baza rezultatelor examenului de bacalaureat şi a unui interviu la facultăţile Inginerie Electrică, Ingineria şi Managementul Sistemelor Tehnologice, Ingineria Sistemelor Biotehnice, Ştiinţa şi Ingineria Materialelor, Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor, Inginerie Medicală, Antreprenoriat, Ingineria şi Managementul Afacerilor.

Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei organizează cursuri şi în limba engleză, la toate programele de studiu, în condiţii ce vor fi stabilite la începutul anului universitar.

La Universitatea Bucureşti (UB), sunt disponibile 4.650 de locuri pentru anul I de studii de licenţă.

Admiterea va fi doar pe bază de dosar la: Administraţie şi Afaceri, Biologie, Chimie, Filosofie, Istorie, Sociologie şi Asistenţă Socială şo Ştiinţe Politice.

Candidaţii care vor fi departajaţi doar prin examen, fără a fi luate în considerare rezultatele obţinute la Bacalaureat, vor fi cei care dau la: Drept, Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Limbi şi Literaturi Străine, MAtematică şi Informatică, precum şi Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei.

Majoritatea facultăţilor din UB propun formula mixtă de admitere, cu o probă scrisă şi media de la bacalaureat sau notele de la disciplinele de la bacalaureat relevante pentru domeniul ales de candidat, fiecare cu o anumită pondere.

Ponderea bacalaureatului la calcularea mediei de admitere diferă de la facultate la facultate, între 20% şi 70%.

La Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, candidaţii vor susţine examen scris de admitere pentru ocuparea celor 800 de locuri la buget, pe 25 iulie.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite