Bătaie pentru liceele de top din Bucureşti. Află ce medie îţi trebuie ca să intri la cel mai bun liceu din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

An de an, cele mai bune licee din Capitală se bat să fie primele în topul opţiunilor elevilor. Tocmai de aceea, orice rezultat bun contează. Pe lângă ştacheta ridicată în ceea ce priveşte mediile de admitere şi rezultatele bune pe care tinerii ce învaţă la liceele respective le obţin la Bacalaureat, unul dintre criteriile ce deosebeşte un liceu de top de restul şcolilor este acela al performanţei.

Site-ul admitereliceu.ro a centralizat toate aceste date şi a realizat un clasament al celor mai bune licee din oraş. Conform rezultatelor din 2010, primul loc în acest top este ocupat de Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu". Acesta este urmat de Colegiul Naţional „Sfântul Sava" şi Colegiul Naţional „Mihai Viteazul". Locul patru în top este ocupat de Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr" şi locul cinci de Colegiul Naţional  Bilingv „George Coşbuc". Media e admitere la specializările acestor licee trece de 9,30, an de an iar promovabilitatea la examenul de Bacalaureat  este foarte mare. „Oficial nu există o ierarhie a şcolilor. Poate un liceu nu are o medie de admitere atât de mare, dar are activităţi extraşcolare, proiecte importante. Din acest punct de vedere sunt printre cele mai bune licee din oraş", a spus Cristian Alexandrescu, inspector general şcolar al municipiului Bucureşti. 

Topul liceelor la care se intră cel mai greu

Medii mari pentru un succes garantat

Concurenţa între liceele de top face ca media de admitere să crească. Astfel, la liceele bune din oraş ajung să înveţe elevi cu note foarte mari. Anul trecut, mediile generale de admitere au depăşit 9,30, la liceele de vârf din Bucureşti.

Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu"

Specializarea: matemetică informatică - 9.32

Colegiul Naţional „Sfântul Sava"

Specializarea: Matematică-Informatică - 9.65

Matematică-Informatică bilingv engleză - 9.93

Ştiinţe ale Naturii - 9.61

Filologie - 9.52

Colegiul Naţional „Mihai Viteazul

Matematică-Informatică - 9.39

Ştiinţe ale Naturii - 9.34

Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr"

Matematică-Informatică - 9.45

Ştiinţe ale Naturii - 9.54

Filologie - 9.50

Ştiinţe Sociale - 9.48

Colegiul Naţional  Bilingv „George Coşbuc"

Matematică-Informatică bilingv engleză 9.38

Filologie bilingv engleză 9.26

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite