Consultaţii şi tratamente gratuite în Piaţa Constituţiei GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medici din clinicile private sau de stat,  dar şi voluntari care pledează pentru o viaţă sănătoasă s-au adunat la unul dintre cele mai mari evenimente dedicate promovării sistemului medical bucureştean. În Piaţa Constituţiei s-a deschis astăzi o expoziţie dedicată sănătăţii care va dura până duminică.

Bucureştenii care şi-au făcut drum pe acolo au avut posibilitatea să primească sfaturi autorizate de la medicii din oraş, să urmărească demonstraţii de fitness de la Diana Oprea, să primească lecţii de prima ajutor de la echipajele SMURD, dar şi să beneficieze de consultaţii gratuite. „ Avem un cabinet de ecografie, avem oameni care oferă constatări gratuite şi vouchere pentru consultaţii gratuite sau reduceri pentru diverse intervenţii stomatologice. Ei promovează ideea de prevenţie şi vizite regulate la medic", a spus Lucian Morteanu,organizator. În plus, bucureştenii care participă la seminarii vor primi vouchere cu care vor avea o reducere de 50 de lei la diverse intervenţii stomatologice.

image

CLICK PE IMAGINI PENTRU GALERIE FOTO

Sport pentru copii

 Pe lângă medici de la Spitalul Elias şi Fundeni sau specialişti de la clinici private pregătiţi să ofere consulaţii vizitatorilor, la eveniment au sunt prezenţi voluntari care să-i ajute pe cei mici să descopere sportul. „Ne-am pregătit să jucăm baschet, volei, ţintă, popice cu copiii pentru ca ei să vadă ce înseamnă", a spus Lorena Stanciu, voluntar în cadrul unei Asociaţiei „Sport pentru viaţă".

image
image

Specialiştii din spitalele de Stat din Bucureşti sunt şi ei prezenţi la eveniment, pregătiţi să le arate bucureştenilor că expertiza lor le poate fi de folos. "Vrem ca oamenii să cunoască serviciile medicale pentru pacienţi pe care spitalul nostru le oferă. E un spital care dispune de servicii care nu se găsesc chiar în toate unităţile medicale din Bucureşti. E adevărat că oamenii şi-au pierdut încrederea, dar vrem să le arătăm că ne străduim, în actuala situaţie, să găsim resurse să oferim o îngrijire de calitate pacienţilor", a spus Angela Lupu, director de îngrijiri în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Elias din Capitală. Clinicile private au venit pregătite să facă electrocadiograme sau chiar ecografii gratuite vizitatorilor, sau să le măsoare tensiunea. De la eveniment nu lipsesc nici companiile care vând aparatură pentru tratamente naturale şi nici comerciaţii de produse de îngrijire bio sau chiar miere.

image

Curajoşii cu suflet mare pot dona şi sânge, fără să se aştepte la nimic în schimb. "Este un autocar în care se donează sânge benevol, fără bonuri de masă, fără ziule libere. România este una dintre puţinele ţări în care se mai oferă bonuri de masă pentru donatori. În viitor vrem fie să diminuăm numărul bonurilor, fie să le scoatem de tot. Vrem ca oamenii să doneze sânge pentru că vor să facă bine", a spus Anca Ştefan, managerul de campanie pentru donaţii de sânge, derulată de Asociaţia React.

 

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite