Clădiri insalubre abandonate de edili. Vezi ce soluţii a găsit Oprescu pentru ele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul vizitei de ieri în Centrul Istoric al Capitalei, primarul general al Bucureştiului, Sorin Oprescu, a precizat că în oraş există aproape 180 de clădiri insalubre. Dintre acestea, unele nu pot fi recuperate.

În "Micul Paris" există aproximativ 180 de clădiri insalubre, conform declaraţiilor edilului şef. Sorin Oprescu a precizat că pentru o parte dintre ele nu se mai poate face nimic, dar unele pot fi încă salvate. Mai mult, primarul a punctat că acestea nu sunt abandonate, ci insalubre. "În tot Bucureştiul sunt 176 de astfel de clădiri; din unele nu se mai poate face nimic, dar altele pot fi recuperate, şi asta o să şi fac. Sunt unele proiecte pentru ele, dar timide, pentru că de obicei arhitecţii desenează timid când este vorba de ruine, lor le place să fie totul nou", a spus Oprescu, ieri, conform Mediafax.

Mulţumit de stadiul în care se află lucrările din Centrul Istoric, Oprescu a apreciat faptul că responsabilii de utilităţi au refăcut infrastructura pe cheltuiale lor şi acest lucru a dus la o scădere a sumei aprobate de Consiliul General pentru proiectul de reabilitare a Centrului Istoric.
"Eu preconizez că la mijlocul verii să fie gata toate străzile din Centrul Istoric. Sunt mulţumit că după 20 de ani se lucrează într-un ritm normal", a spus Oprescu.
Mai mult, primarul a precizat că, o parte din casele din zonă vor fi refăcute în viitorul apropiat. "De cele 4 case care aparţin Municipalităţii şi pe care le-am identificat ne vom apuca în perioada următoare. Vom avea discuţii şi cu marile concerne ca fiecare să-şi adopte câte o casă căreia să-i refacă faţada. Mă refer la casele cu parter şi un etaj, iar pe cele mai înalte o să începem să le consolidăm. Este vorba de parteneriate în sistem public-privat care presupun o concesiune temporară şi aici mă refer la clădirile cu spaţii comerciale la parter. Deja cu unii dintre proprietari de magazine am căzut de acord să-şi refacă faţadele chiar dacă nu sunt proprietari", a mai spus primarul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite