Dezbatere: întoarcerea tinerilor bursieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poveştile de succes ale unor tineri care au studiat în străinătate au fost prezentate, astăzi, în cadrul unei conferinţe. Evenimentul, organizat de Fundaţia „Dinu Patriciu" în parteneriat cu Adevarul Holding, s-a desfăşurat la Hotel Athenee Palace Hilton din Capitală.

În cadrul conferinţei „Întoarcerea în România a tinerilor cu studii în străinătate: modele de succes, oportunităţi şi provocări" au fost prezentate cazurile unor tineri care, hotărâţi să-şi pună în valoare cunoştinţele şi abilităţile acumulate prin intermediul studiilor în străinătate, au reuşit să înceapă cariere de succes în ţară.  Personalităţi publice, reprezentanţi ai mediului de afaceri de top, precum Dinu Patriciu şi directorul general al Adevărul Holding, Peter L. Imre, ai mediului academic, ai mediului guvernamental, ai mass-media, precum şi tineri care au studiat în străinătate au discutat şi analizat opţiunile întoarcerii acasă, dar mai ales importanţa acestei decizii.

Participanţii la conferinţă au încercat să atragă atenţia publicî spre aceşti tineri talentaţi şi să sporească accesibilitatea la joburi pe măsura aşteptărilor şi experienţei lor profesionale.

Cei prezenţi au propus o abordare diferită  prin care să se poată depăşi subiectul lipsei de motivare a tinerilor de a reveni în ţară după finalizarea studiilor, pentru a urma o carieră. Tinerele elite care au luat cuvântul au susţinut că această conferinţă a fost una foarte inspirată şi cu rezultate evidente. „Evenimentul vine în ajutorul bursierilor care caută un job, cât şi în ajutorul companiilor care sunt într-o permanentă căutare de talente", a spus Alin Ionuţ Dumitrescu, un tânăr bursier.

„Am avut colegi care au urmat cursuri în străinătate şi au rămas acolo. Pe mine însă nu m-a tentat. Te-ai născut în România, faci tot ce poţi să schimbi ceva în bine şi să ai o viaţă decentă aici", a precizat şi Mădălina Iulia Văsii, o altă tânără de 26 de ani, proaspăt inginer şi absolventa unei universităţi din Scoţia. Acelaşi exemplu îl dă şi o proaspătă absolventă a unei prestigioase universităţi din Marea Britanie. „Vreau să predau, să fiu în sistemul universitar iar studenţilor să le placă să vină la cursurile mele", spune Alexandra Vasile, absolventă de Oxford.

Burse pentru elite

Fundaţia Adevărul Holding şi-a propus să susţină tinerii care au fost acceptaţi într-un program de master sau doctorat în străinătate, în anul în care solicită bursa. În total se vor acorda 100 de astfel de burse în valoare de 15.000 de dolari. Evaluarea se va face în perioada 16 iunie-16 iulie 2011, iar solicitările de bursă vor fi analizate de un juriu independent. Înscrierea se poate face online pe site-ul fundaţiei, www.fundatiadinupatriciu.ro. Angajamentul studenţilor admişi este acela de a se întoarce  în ţară după terminarea programului.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite