De-a v-aţi ascunselea cu averile primarilor bucureşteni: Doi primari din şapte şi-au declarat averile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dintre cei şapte edili, doar doi şi-au depus declaraţiile de avere şi de interese. Dau vina pe site, pe consilieri sau pur si simplu spun că o vor depune în cursul zilei de astăzi, ultima înainte de a fi amendaţi.

Astăzi este ultima zi în care ar fi trebuit depuse declaraţiile de avere şi cele de interese însă doar doi primari de sector şi le-au postat pe site-urile instituţiilor. Din cei şapte primari cât are Capitala doar Liviu Negoiţă, primarul sectorului 3 şi Cristian Popescu Piedone, de la sectorul 4 şi-au publicat ieri averile.

Cu o zi înainte de data limită, Liviu Negoiţă şi-a publicat declaraţia de avere pe site-ul primăriei sectorului 3. Faţă de 2009, edilul este mai bogat cu un teren intravilan de 1.000 de metri pătraţi. Astfel, în 2010, Negoiţă avea patru astfel de terenuri, o casă şi două apartamente în Bucureşti, dintre care unul dat spre închiriere de pe urma căruia primeşte 1.200 de euro lunar. În conturi are în jur de 180.000 de lei. Câştigul din salariul de primar a scăzut de la 50.575 de lei pe an la 46.000 de lei.

Bugetarii de lux din primăriile Capitalei. Vezi cum reuşesc aleşii să stea în vile, să conducă bolizi de zeci de mii de euro şi să-şi cumpere diamante

Pentru Cristian Popescu Piedone nu a fost un an foarte bun, el renunţând la două dintre apartamentele pe care le deţinea, mai are însă două case de locuit în Capitală. Colecţia de maşini vechi a rămas intactă, primarul deţinând în continuare un Mercedes din 1966, un  trei maşini tip Cadillac la fel de vechi şi un Oldsmobile din 1959.

„O va depune astăzi"

Nici edilul Capitalei Sorin Oprescu nu şi-a depus nicăieri declaraţia de avere. „Şi-o va depune astăzi, este trimisă la Consiliul General şi o vor depune ei", promite reprezentantul biroului de presă al Primăriei. La primăriile de sector, în general, cei însărcinaţi cu întocmirea declaraţiei de avere şi publicarea ei sunt consilierii personali sau purtătorii de cuvânt.

„Este vina mea că nu este făcută publică. Mi-a dat-o înainte să plec în concediu dar am uitat s-o urc pe site", a fost explicaţia lui Alexandru Ichim, purtătorul de cuvânt de la sectorul 1. De la sectorul 2 am primit asigurări că primarul Onţanu îi va înmâna declaraţia unui funcţionar care o va preda mai departe la Agenţia Naţională de Integritate.

La sectorul 5, purtătorul de cuvânt nu ştia prea bine unde trebuie depusă această declaraţie, iar la sectorul 6, site-ul este „în construcţie".

Nici consilierii nu-şi arată averea

Consilierii generali nu s-au întrecut în a-şi face publice averile, doar 15 din cei 54 au făcut acest lucru. Printre cei mai înstăriţi consilieri se numără Virgil Untaru, care are 15 terenuri intravilane, extravinale şi agricole pe care le deţine în Bucureşti, Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Pe lângă terenuri, Untaru deţine o casă şi o garsonieră în Bucureşti şi o ală casă de 200 de metri pătraţi în Dâmboviţa. De asemenea, are bijuterii şi obiecte de artă în valoare de 5.000 de euro. Consilierul PNL Horia Scarlat se poate lăuda şi el cu trei terenuri intravilane în Bucureşti, Ilfov şi Prahova dar, adevărata avere constă în cele două apartamente din judeţul Constanţa, casa de locuit din Bucureşti, casa de vacanţă precum şi spaţiul comercial din Prahova. Horaţiu Ţica este de neîntrecut printre consilieri: are tablouri în valoare de 200.000 de euro, obiecte de artă africană de 30.000 de euro şi obiecte de cult de 3.000 de euro. În plus, consilierul mai deţine şi bijuterii în valoare de 15.000 de euro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite