EXCLUSIV Şeful Gărzii Financiare demis în urma dezvăluirilor din Adevărul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Gărzii Financiare Bucureşti, Stelică Constantin Barna, şi-a pierdut ieri ambele funcţii deţinute în instituţie, după ce "Adevărul" a dezvăluit în exclusivitate felul în care Constantin a adoptat o metodă evazionistă pentru a scăpa de firma sa cu datorii de 6,7 milioane de euro.

Surse din cadrul Agenţiei au precizat că, în urma dezvăluirilor din ziar, şeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, a semnat luni după-amiază ordinul prin care Constantin, supranumit Stelică ,,Faliment", a fost demis din funcţia de director al Gărzii Financiare Bucureşti, pe care o ocupa încă din mai 2009.

Mai mult, Constantin va fi disponibilizat şi din funcţia de şef de divizie pe care o ocupa în instituţia de control din Capitală. Acest ultim post urmează să fie, de altfel, desfiinţat.

,Două din cele şase divizii ale Gărzii Financiare Bucureşti vor dispărea. Una dintre ele este cea condusă până acum de domnul Stelică Constantin Barna", au explicat oficiali ai Agenţiei Naţionale de Administratie Fiscală (ANAF).

În numărul de marţi, ziarul „Adevărul" arăta cum firma de familie a comisarului şef, Anaem Exis SRL, fusese trecută pe numele unui şomer basarabean pentru a se pierde urma unor datorii de 6,7 milioane de euro.

Mutarea frauduloasă a fost posibilă după ce Stelică a aplicat o reţetă folosită de mafia preluărilor fictive de firme cu datorii. La începutul anului ,cetăţeanul basarabean Ştefan Moloşnic a fost numit asociat în societatea Anaem Exim alături de mama de 77 de ani a comisarului, Stana, şi de fratele Stancu.

Tot atunci basarabeanul a preluat şi funcţia de administrator. Acum patru luni, rudele lui Stelică au ieşit definitiv din companie, lăsându-l pe basarabean să se descurce singur cu societatea înglodată în datorii.

Ştefan Moloşnic, locuitor al unei mahalale din orăşelul moldovean Orhei, a aflat de la jurnalişti că este patron de firmă în România.

„Nu-i nimic straşnic. Ceva nu e corect aici, să plătească ei datoriile. Eu nu am semnat să intru în nici o firmă", a reacţionat Moloşnic.

Citiţi în ediţia tipărită de mâine a ziarului întreaga poveste.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite