Percheziţii în Capitală pentru a da de urma tablourilor furate din casa memorială Petru Groza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din Bucureşti şi Hunedoara desfăşoară în această dimineaţă o serie de percheziţii în Capitală, la galerii de artă şi imobile ale unor comercianţi de tablouri pentru a da de urma operelor de artă furate din colecţia Casei Memoriale "Doctor Petru Groza", din municipiul Deva.

Poliţiştii caută operele de artă în cinci locuri din Bucureşti. Două tablouri aparţinând patrimoniului cultural naţional au fost furate din Casa Dr. Petru Groza din Deva în perioada 2004-2005 şi au fost recuperate de oamenii legii. Un alt tablou pictat de Nicolae Grigorescu a fost dat în urmărire naţională şi internaţională.

Un bărbat din Timişoara şi unul din judeţul Hunedoara au furat două tablouri ale lui Nicolae Grigorescu şi unul pictat de Nicolae Dărăscu, care făceau parte din patrimoniul cultural naţional. Prejudiciul estimat este de 400.000 de euro. Hoţii au înlocuit picturile cu falsuri pentru a ascunde furtul.

Ancheta poliţiştilor a arătat că picturile au fost vândute pe piaţa neagră de antichităţi de către timişorean. Acestea au fost cumpărate de două persoane din Capitală. Tabloul "Peisaj", al lui Grigorescu şi "Peisaj din Deltă", al lui Dărăscu, au fost recuperate de poliţişti de la doi colecţionari de bună-credinţă. Valoarea lor a fost estimată la 220.000 de euro.

Acum poliţiştii caută cel de-al treilea tablou furat, dar şi alte opere artă furate.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite