Naţional Arena: prima probă sub asediul suporterilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că nu şi-au respectat locul rezervat de pe bilet, pentru că s-au urcat cu picioarele pe scaune, au aruncat fumigene şi au strigat lozinci vulgare, o sută de suporteri au fost evacuaţi ieri de pe fostul stadion „Lia Manoliu". Din fericire, totul a fost regizat.

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a organizat, ieri, un exerciţiu de intervenţie pe Naţional Arena, pentru a demonstra că forţele de ordine sunt pregătite pentru a-i ţine în frâu pe suporteri la meciul România - Franţa, ce se va desfăşura marţea viitoare. Tot atunci, va avea loc şi inaugurarea oficială a stadionului. La evenimentul de ieri a participat şi prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei. „Aş vrea ca marţi să pot veni la meci cu fiul meu şi să mă simt în siguranţă şi, de asemenea, aş vrea ca aceste evenimente să aibă anumite standarde. Cer jandarmilor să prevină situaţiile neplăcute şi să nu tolereze niciun act de violenţă", a spus prefectul Capitalei.

„Huliganii", blânzi la simulare

Jandarmii au arătat că atunci când nu sunt respectate regulile de siguranţă, cei mai nervoşi suporteri sunt scoşi afară de pe stadion. Cei o sută de voluntari şi-au jucat ieri rolul de huligani cu zâmbetul pe buze, iar intervenţia celor 300 de jandarmi, cu scuturi, câini sau călare, a fost minimă. Dacă la simulare totul s-a desfăşurat aşa cum trebuie, conform aşteptărilor, primul test adevărat va avea loc marţi, când naţionala României va întâlni echipa Franţei. La acest eveniment sunt aşteptaţi peste 50.000 de spectatori. Autorităţile au recunoscut că sunt probleme în zona superioară a Arenei, unde treptele sunt foarte înguste, iar construcţia abruptă. Marţi, pe Naţional Arena vor asigura ordinea 900 de jandarmi, 30 de poliţişti rutieri şi 60 de angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite