Motociclete pentru medicii de la SMURD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipajele medicale de la SMURD vor avea în aproape două săptămâni două motociclete de intervenţie medicală rapidă. Proiectul este realizat în colaborare cu Inspectoratul Genereal pentru Situaţii de Urgenţă, iar motocicletele sunt dotate cu defibrilator, echipament de resuscitare, stingător şi oxigen

Două motociclete de intervenţie medicală rapidă vor fi în dotarea SMURD Bucureşti în cel mult două săptămâni. „Motocicletele au fost achiziţionate din contribuţia de 2% din impozitul pe venit de anul trecut, iar valoarea pentru un vehicul este de 18.000 de euro, preţ care include şi dotarea cu aparatură de prim-ajutor, dar şi costume speciale de protecţie pentru personalul medical", a declarat, ieri, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat. Proiectul este realizat în colaborare cu Inspectoratul Genereal pentru Situaţii de Urgenţă, iar motocicletele care au fost deja achiziţionate şi inscripţionate sunt dotate cu defibrilator, echipament de resuscitare, stingător şi oxigen.

Necesare urgenţelor din Centrul Istoric

Motocicletele vor fi inaugurate imediat ce se va finaliza instruirea pompierilor cu Poliţia Rutieră şi vor fi folosite pentru situaţiile de urgenţă din zona Centrului Istoric al Bucureştiului, un loc extrem de aglomerat unde maşinile de intervenţie nu pot ajunge. „Vor  deservi zonele aglomerate şi greu accesibile, asigurând ajutor până la sosirea echipajelor de pe maşini. Facem tot posibilul pentru a ajunge la bolnav cât mai repede. Este un proiect specific Bucureştiului, nu aş lansa motocicletele în niciun alt oraş din ţară", a declarat Arafat. El a explicat că proiectul este unul în premieră pentru România, dar care are ca exemple capitale precum Londra şi Budapesta.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite