Femeia care şi-a aruncat fetiţa dintr-un taxi spune că a făcut asta pentru că micuţa era în pericol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia în vârstă de 40 de ani din Oradea, fost grefier la Curtea de Apel Oradea, a fost internată la Spitalul „Alexandru Obregia“ din Capitală în 11 octombrie, după ce şi-a aruncat fetiţa din taxi, pe Podul Grant.

Mama care şi-a aruncat copilul dintr-un taxi, pe Podul Grant din Capitală, spune că a făcut acest gest deoarece micuţa ar fi fost în pericol în maşină, arată rtv.net. Femeia are antecedente psihiatrice personale din 2010. Ea a recunoscut că i s-a recomandat un tratament, însă l-a întrerupt total, fără aviz medical, întrucât a considerat că "s-a făcut bine". Potrivit medicilor, pacienta a negat că ar fi vrut să-i facă rău fetiţei. "Are însă o frică, întrucât simte că fetiţa ei este în primejdie, că cineva vrea să-i facă rău, şi spune că a mai avut asemenea trăiri", preciza medicul Rodica Năstase, după internarea femeii.

În ceea ce priveşte discernământul femeii, Rodica Năstase spunea că acesta nu poate fi stabilit nici în policinică, şi nici în spital, ci doar de către o echipă complexă de la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici".

"Stabilirea discernământului femeii asupra faptelor sale nu poate fi precizat decât de către INML, în niciun caz de policlinici şi de către spitale de psihiatrie. La rândul lui, INML va examina atât pacientul, cât şi documentele întocmite de Spitalul Obregia, într-o comisie multidisciplinară", preciza Rodica Năstase.

Cazul este anchetat de procurori de la Parchetul Capitalei, împreună cu poliţiştii judiciarişti. Femeia a venit în 11 octombrie cu trenul la Bucureşti, împreună cu fetiţa ei de un an şi jumătate. Ajunsă în Capitală, de la Gara de Nord femeia s-a urcat cu copilul într-un taxi, iar când a ajuns pe Podul Grant, a deschis portiera şi a aruncat-o pe fetiţă din maşină.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite