Purtăm paltoane sau ne întoarcem la hainele de primăvară? Aflaţi cum va fi vremea în săptămâna următoare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru zilele care urmează.

BANAT

În intervalul 5 - 9 noiembrie va avea loc o scădere treptată a temperaturilor care se vor apropia de mediile multianuale ale primei decade din noiembrie, pentru ca ulterior, până la sfârşitul perioadei de prognoză, să crească uşor. Pe tot parcursul intervalului de prognoză vor fi precipitaţii la nivel local.

CRIŞANA

Va avea loc un proces de răcire treptată, care va aduce regimul termic la valori apropiate de mediile multianuale în jurul datei de 9 noiembrie, după care temperaturile vor începe din nou să crească. Vor cădea precipitaţii în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, dar ploile vor fi, în general, slabe cantitativ şi se vor semnala local.

TRANSILVANIA

În intervalul 5 - 9 noiembrie un nou proces de răcire va determina valori termice comparabile cu mediile multianuale ale perioadei respective, pentru ca în ultimele zile ale prognozei vremea să se încălzească uşor, din nou. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare după 5 noiembrie, dar cantităţile de apă nu vor fi însemnate.

MARAMUREŞ

Între 5 şi 9 noiembrie vremea se va răci, iar valorile termice se vor apropia de cele normale climatologic, pentru ca în ultimele zile ale prognozei să crească din nou. Pe tot parcursul intervalului de prognoză se vor semnala precipitaţii temporare.

MOLDOVA

Va avea loc un proces de răcire, iar în intervalul 8 - 12 noiembrie temperaturile se vor menţine apropiate de mediile multianuale ale primei decade din noiembrie, cu maxime de 10....11 grade şi minime de 2...4 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare.

DOBROGEA

De pe 6 noiembrie, un nou proces de răcire uşoară, de la o zi la alta, va determina revenirea temperaturilor medii la valori apropiate de cele normale pentru sfârşitul primei decade a lunii noiembrie, iar în ultimele două zile ale perioadei de prognoză temperatura va începe să crească din nou. Probablilitatea de precipitaţii va creşte după 5 noiembrie, dar ploile vor fi puţine şi slabe cantitativ.

MUNTENIA

O nouă răcire se va produce în intervalul 6 - 10 noiembrie, când regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru prima decadă a lunii noiembrie, pentru ca ultimele două zile ale perioadei de prognoză să marcheze începutul unui nou proces de încălzire uşoară. Va ploua, dar pe arii restrânse.

OLTENIA

Între 6 şi 10 noiembrie va avea loc un proces de răcire, iar temperatura aerului va ajunge la valori comparabile cu normele climatologice ale perioadei, cu maxime de aproximativ 10 grade şi minime de 3 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor este crescută.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite