E oficial: Poliţiştii locali de pe sectoare vor colabora cu poliţiştii de la Rutieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, a fost semnat Planul de Colaborare între Brigada de Poliţie Rutieră Bucureşti şi Poliţiile Locale de sector. Asta înseamnă că instituţiile se vor sprijini la nevoie, printr-o suplimentare a numărului de agenţi implicaţi în diverse misiuni.

Practic, protocolul de colaborare permite ca poliţiştii locali să fie operativi şi să ajute la fluidizarea traficului din Capitală. Din acest an, Poliţia Locală a preluat o parte din atribuţiile pentru circulaţia rutieră, şi pot de sancţiuni şoferilor care îşi parchează maşinile neregulamentar. Totuşi, poliţiştii locali nu au dreptul să ridice carnete de şofer.  

Poliţia Capitalei va coordona acţiunile în ceea ce priveşte ordinea publică. Poliţia Locală va intervene doar atunci când va fi nevoie. Poliţiştii locali vor anunţa poliţia naţională, atunci când intervin.

Primarul general şi primarii de sectoare, vor fi informaţi, începând de astăzi cu privire la evoluţia fenomenului infracţional. Mai mult, edişii vor primi analize săptămânale şi pe teme de ordine şi siguranţă publică sau siguranţă în şcolile din Capitală.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite