Percheziţii în Capitală şi în alte două oraşe! Motivul: evaziune fiscală de 6 milioane de lei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe percheziţii au loc, miercuri dimineaţă, în Bucureşti, Buzău şi Ploieşti, pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în evaziune fiscală, înşelăciune, fals şi spălare de bani, cu un prejudiciu de aproape şase milioane de lei, potrivit DIICOT.

Conform sursei citate, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul teritorial Ploieşti au făcut, miercuri dimineaţă, opt percheziţii domiciliare şi la sediile unor societăţi comerciale din Bucureşti, Buzău şi Ploieşti, pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în evaziune fiscală, înşelăciune, fals şi spălare de bani.

Membrii grupării sunt suspectaţi că, sub coordonarea liderului reţelei, Şerban Gheorghe, au utilizat nouă societăţi comerciale pentru a obţine beneficii financiare substanţiale, prin crearea de circuite comerciale şi financiare fictive, având drept scop sustragerea de la plata impozitelor şi a taxelor datorate bugetului de stat.

Potrivit DIICOT, în baza facturilor fictive de achiziţii emise de firmele "fantomă", persoanele suspectate în acest caz au dedus ilegal TVA şi s-au sustras de la plata impozitului pe profit, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de aproximativ 2.600.000 de lei.

De asemenea, în cursul anului 2010 membrii grupării au indus în eroare reprezentanţii S.C. L Imex S.R.L. Ploieşti, cu ocazia desfăşurării unor operaţiuni comerciale, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 3.200.000 de lei. Pentru recuperarea prejudiciului a fost instituit sechestru asigurător pe mai multe imobile în valoare de aproximativ patru milioane de lei.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite