Actorul Matt Damon vine în Bucureşti pentru filmările peliculei „The Zero Theorem“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul american Matt Damon vine la Bucureşti pentru a juca "un rol mic" în "The Zero Theorem", filmul pe care regizorul Terry Gilliam va începe să îl producă la Studiourile MediaPro, de la sfârşitul lui octombrie, informează presa americană.

Matt Damon a declarat într-un interviu pentru site-ul vulture.com că va avea un mic rol în proiectul lui Gilliam, un artist pentru care ar face orice. "Cineva i-a dat (lui Terry Gilliam, n.r.), în sfârşit, banii să facă filmul ăsta, slavă Domnului. Este un film cu Christoph Waltz şi Tilda Swinton. Aş face orice pentru Terry. Au trecut zece ani de când am lucrat cu el", a adăugat actorul, care şi-a amintit cum a negociat cu regizorul modul în care arată personajul său.

"I-am scris lui Terry un e-mail uriaş, pentru că am avut o conversaţie lungă despre cum va arăta personajul, deoarece povestea are loc în viitor şi el avea o idee despre look-ul acestuia, dar apoi eu a trebuit să... (moment în care actorul a arătat că s-a ras pe cap, n.r.) şi i-am zis lui Terry :«Acum ce facem?»". Terry Gilliam a ajuns, însă, la concluzia că schimbarea de look a lui Damon poate fi chiar un atu pentru personaj, arată Mediafax.

De asemenea, Damon şi-a amintit de reacţia regizorului: "«Am putea profita de faptul că te-ai ras pe cap. De ce să nu-ţi schimbăm freza?» (a spus Gilliam) şi mi-a trimis o poză cu mine cu părul alb, cu ţepi. «Am putea să profităm de faptul că eşti chel şi să te arătăm într-o manieră în care nu ai mai fost văzut»".

Matt Damon a câştigat premiul Oscar în 1997, împreună cu actorul şi bunul său prieten Ben Affleck, pentru scenariul filmului "Good Will Hunting". Ulterior, seriile "Ocean's" şi "Jason Bourne" i-au adus statutul de star la Hollywood şi, totodată, numeroase colaborări cu regizori şi actori de succes. Astfel a jucat, printre altele, în "Cârtiţa", regizat de Martin Scorsese, "Agenţia secretă", de Robert de Niro, şi "Syriana", de Stephen Gaghan. El apare şi pe afişul filmului "The Informant!", regizat de Steven Soderbergh, în drama "Invictus", regizată de Clint Eastwood, dar şi în "Fraţii Grimm", de Terry Gilliam, lansat în 2005.

În prezent, sunt în curs de realizare decorurile pentru filmul "The Zero Theorem". De altfel, regizorul Terry Gilliam a postat pe pagina sa oficială de Facebook câteva fotografii cu construcţii impresionante de pe platourile filmului "The Zero Theorem". Potrivit IndieWire, filmările pentru "The Zero Theorem" vor începe pe 22 octombrie.

Christoph Waltz va juca rolul principal în "The Zero Theorem" - un film după un scenariu de Pat Rushin -, cel al lui Qohen Leth, un geniu al computerelor care caută sensul existenţei. Alături de Waltz este anunţată să joace în film şi Tilda Swinton.

Terry Gilliam s-a născut în Minneapolis, în 1940. Gilliam a emigrat în Marea Britanie, unde s-a ocupat pentru o perioadă de animaţiile pentru grupul umoristic Monthy Pyton, care avea un show televizat. Ulterior a devenit membru cu drepturi depline al grupului, alături de care şi-a făcut debutul şi pe marele ecran, mai întâi ca actor, apoi ca regizor. În 1975, Gilliam a coregizat, împreună cu Terry Jones, primul lui film, "Monty Python and the Holy Grail", urmat la puţin timp de debutul lui regizoral solo, "Jabberwocky" (1977).

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite