VIDEO/ FOTO Un bucureştean a construit trenuleţul de 20.000 de euro care lasă chelnerii fără loc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vara aceasta, bucureştenii se pot relaxa la prima terasă din oraş unde comanda vine cu trenul de jucărie. Un bucureştean inventiv s-a folosit de pasiunea sa de-o viaţă pentru a realiza primul sistem de servire automatizat şi interactiv, care înlocuieşte chelnerii.

O mică terasă din zona Naţional Arena, ce până luna trecută era un simplu loc de relaxare pentru părinţii care-şi aduceau copiii la atelierul de lucru manual al familiei Crăciun, a devenit o atracţie pentru bucureşteni.


Click pe imagini pentru galerie foto cu trenuleţul care înlocuieşte chelnerii!

image
image
image

Aici comanda este preluată de o drezină şi este adusă la masă în vagoanele unui trenuleţ. Mihai Crăciun, un bucureştean de 37 de ani, pasionat încă din copilărie de trenuri de jucărie, şi-a folosit inventivitatea pentru a realiza prima cale ferată în miniatură, din ţară, utilă pentru servirea la masă. Linia ferată este pietruită, are semafoare, curbe şi chiar staţii de oprire, în dreptul fiecăreri mese. „Este o idee nouă, care corespunde cu competenţele noastre şi cu ce aveam la dispoziţie", a spus Mihai Crăciun. Bucureşteanul şi familia sa au lucrat trei luni pentru a amenaja circuitul şi au investit aproape20.000 de euro pentru ca acesta să devină interactiv.

Comanda vine în haltă

Când ajung „La trenuleţe", clienţii nu sunt întâmpinaţi de niciun chelner, ci doar de un meniu aflat pe masă, pe spatele căruia există un set de instrucţiuni care explică în detaliu cum se face comanda. Tot pe masă, clienţii vor găsi câteva cartonaşe şi un cleşte de controlor.

image

„După ce au capsat căsuţele cu produsele pe care vor să le comande, cheamă drezina apăsând pe butonul roşu din dreptul mesei lor. Pun bileţelul în drezină şi apasă pe butonul verde pentru ca aceasta să plece cu comanda", a explicat bucureşteanul. Micuţa locomotivă duce bileţelul la barman, care are grijă să aşeze în vagoanele unui trenuleţ toate produsele.

image

„Un circuit complet se face în trei minute. Durează maximum cinci minute de la comandă până vine trenul", a explicat Mihai Crăciun. Trenul încărcat cu produsele comandate opreşte în staţia în care a fost pusă comanda, fiecare masă având o haltă corespunzătoare.

image

„Am ales denumirile staţiunilor de pe Valea Prahovei, locaţii cu care cei din Bucureşti relaţionează mai uşor", a spus patronul.

Băutura vine în vagoane

Vagoanele trenuleţului pot transporta chiar şi opt kilograme. Pentru a cere nota, clienţii trebuie să cheme din nou drezina şi să aşeze în ea un bileţel pe care scrie „Nota, vă rog". Drezina ajunge la bar, iar clienţii pot achita consumaţia în drumul lor spre ieşire. „Perioada de aşteptare a comenzii nu este monotonă. Oamenii văd dinamică. Se plimbă trenuleţul, drezina, se schimbă semafoarele şi, în plus, de câte ori au nevoie de chelner, nu trebuie să se întoarcă, să strige, să facă semne, ci doar apasă pe un buton", a mai spus Mihai Crăciun.

image

Ideea trenuleţului care serveşte la mese a atras în scurt timp o mulţime de curioşi şi i-a făcut pe membrii familiei Crăciun să se gândească la un proiect mai mare. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite