VIDEOFOTOGALERIE Cerşetorii din Capitală au ajuns vedete pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O serie de imagini cu mai mulţi cerşetori care au devenit deja celebri printre bucureşteni circulă pe internet. Aceştia sunt caracterizaţi în funcţie de venit, pasiuni şi locul unde îşi desfăşoară activitatea. Mai  mult, cerşetorii au primit calificative pentru textul pe care îl folosesc pentru a convinge, pentru ţinuta lor, pentru felul în care gesticulează, dar şi pentru tupeul de care dau dovadă în anumite situaţii.

Iată topul cerşetorilor din Capitală:

image

"Deşi e tânără, Raritatea intră în top 5 cerşetori, cu un venit de 15.000 euro lunar. Activează în zona Gării de Nord, un vad extrem de bun şi de bănos. Mizează pe frica provincialilor sosiţi în Bucureşti, speriindu-i să-i dea bani ca să scape de ea.Raritatea are 5 la tupeu, fiind foarte agresivă. Textul folosit este foarte bine gândit. Raritatea susţine că a apelat la o agenţie de publicitate, iar fraza este înregistrată la OSIM: <<Nu dai bani, rămai cu ei, mori sărac, mori cu ei>>. La ţinută Raritatea nu excelează, preferând haine lejere, comode. În timpul liber face paraşutism. Îi plac animalele, având 3 ponei la ferma sa de lângă Raşnov, unde îşi petrece vacanţele de iarnă."

image

"Locuieşte în Sectorul 4, însă îşi desfăşoară activitatea mai ales în Sectorul 1. Limonada provine "dintr-o familie bună, dar prea mare", conform propriei declaraţii. Excelează la ţinută şi recuzită, folosind inclusiv un balon cu Tweety pentru a provoca lacrimile trecătorilor. La tupeu stă foarte bine, uneori trăgând de mânecă, sau chiar de geantă, persoanele care nu-i dau bani. Stă mai slab la gesticulaţie, fiind descrisă de prieteni drept <<o putoare, ar putea câştiga mult mai mult, că are vad bun>>. Limonada câştigă în jur de 18.000 euro lunar şi îşi petrece vacanţele în insulele din Pacific."

image

"Este supranumit Chelu, deşi e practic pletos. Ironia necruţătoare a anturajului său infracţional ar impresiona chiar şi un membru al Academiei Române. Chelu' are un text extrem de simplu, dar eficient: "Da-mi un leu !". Ţinuta, compusă din haine groase vara şi subtiri iarna, determină trecătorii să aibă o senzaţie de milă meteorologică faţă de acest cerşetor, ale cărui venituri se ridică, în medie, la 20.000 euro lunar. La tupeu stă excelent, strâmbându-se la cei care trec pe lângă el fără să-i dea bani. Activează în Militari, în zona autogării, făcând remarci necruţătoare la adresa "bizonilor păroşi din provincie, care vin în Bucureşti să ne ia pâinea de la gură", conform propriei declaraţii."

image

"Îl cheamă Benjamin Balac, însă prietenii îl poreclesc Unguru', pentru că a făcut armata în Ardeal. Intră lejer în top 5 cerşetori, cu un venit de 21.000 euro lunar. Unguru' tapează latura mistică a naivilor, primind doar 3 puncte la tupeu. De la distanţă, pare inofensiv, însă a fost condamnat de 2 ori pentru tâlhărie. Deşi nu are un text extraordinar, preferând să repete fraza <<Dumnezeu vede tot>>, Unguru' excelează la ţinută, în recuzita sa intrând ăi o pălărie vintage. Unguru' activeaza la Universitate, unde are un vad foarte bun, pe care a plătit 50.000 euro. Gesticulaţia sa este foarte complexă, inspirată din misticismul ortodox rus. Ridică mâinile, face spume la gură, iar banii curg."

image

"Harieta conduce detaşat topul cerşetorilor din Bucureşti, atât la venitul lunar, cât şi în privinţa talentului nativ. Harieta primeşte din partea experţilor noştri punctajul maxim atât pentru text, cât şi pentru ţinută, gesticulaţie şi tupeu.
Harrieta activează de circa 4 ani în zona cimitirului Bellu, mizând pe o diformitate pentru a atrage banii miloşilor. Trecătorii intervievaţi de noi i-au dat Harietei o vârstă medie de 65 de ani. De fapt, Harieta are 23. Se laudă cu peste 23.000 euro lunar, are conturi la mai multe bănci, iar în timpul liber merge la mall, la fitness şi se gândeşte să se apuce de tae-bo, pentru a-şi păstra condiţia fizică. Tonusul muscular de invidiat o ajută să stea în poziţia din imagine până la 12 ore pe zi, însă Harieta susţine că efortul merită." 

VIDEO EXCLUSIV Ce „mofturi” îşi permite o cerşetoare care câştigă peste 1.000 de euro pe lună: „În fiecare seară merg cu taxiul acasă. Îmi permit”

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite