Topul celor mai vechi cântece despre Bucureşti. Aflaţi ce melodie se află pe primul loc!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul“ vă prezintă o selecţie de cinci melodii care au fost celebre în anii `50 sau chiar mai devreme şi care au legătură cu Capitala.

Topul realizat de „Adevărul“ prezintă cinci melodii, ordonate în funcţie de anul în care au apărut. Clasificarea nu se referă la valoarea melodiilor, ci la cronologia lor.

5. Luigi Ionescu a fost un cântăreţ român de muzică uşoară, devenit faimos pentru melodiile „Lalele“. Melodia „Calea Victoriei“ a fost compusă în anul 1961.

Ascultaţi aici melodia „Calea Victoriei“ - Luigi Ionescu

4. „În Târgul Moşilor“ este melodia Mariei Tănase, iar „acţiunea“, după cum îi spune şi titlul, se petrece în Bucureşti. Cântecul a fost compus în 1957, de către Temistocle Popa.

Ascultaţi aici melodia „În Târgul Moşilor“ - Maria Tănase

3. Melodia „Bucureşti, Bucureşti“, compusă în anul 1952, a fost interpretată de faimosul cântăreţ şi compozitor Gică Petrescu.



2. Melodia „La margine de Bucureşti“, interpretată tot de către Gică Petrescu, a fost compusă în anul 1939.



1. Pe primul loc se află cunoscutul cântec „Fetiţele din Bucureşti“, cunoscut şi sub denumirea „Fetiţe dulci ca-n Bucureşti“, interpretat iniţial de Gică Petrescu, în anul 1934, şi preluat mai apoi de alţi muzicieni, cum ar fi Aurelian Andreescu.

Daţi CLICK pentru a asculta melodia!

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite