DOSARUL BANCHERILOR Dan Ruse, liderul grupării de fraudatori bancari, a fost prins

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul grupării de fraudatori bancari, Daniel Ruse, a fost încarcerat, după ce instanţa a emis, sâmbătă seară, un mandat de arestare preventivă pe numele său pentru obţinere ilicită de credite într-o afacere de fraudare a băncilor cu peste 22 milioane de euro, susţin surse judiciare, potrivit Mediafax.

UPDATE 11.15  Iniţial, deşi exista un mandat de arestare preventivă pe numele său, Daniel Ruse nu s-a predat Poliţiei şi nu a fost găsit la domiciliul său de către poliţiştii care urmau să pună în executare mandatul, însă ulterior, potrivit surselor citate, el a fost încarcerat, la ora transmiterii acestei ştiri aflându-se în custodia Poliţiei.

Daniel Ruse a fost dat în urmărire generală. El a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Sâmbătă, la ora 20.00, s-a pronunţat Tribunalul Bucureşti în această cauză, dar ordonanţa lui de reţinere expirase deja de mai multe ore, pentru că şedinţa de judecată a durat până târziu cu o seară înainte. După expirarea acelei ordonanţe, el a putut să plece fiind liber, arată rtv.net.

Daniel Ruse nu s-a prezentat însă aşa cum au făcut ceilalţi membri ai grupării care au fost arestaţi, şi anume 16 persoane care au primit mandate de arestare. În ceea ce îl priveşte pe Ruse, în momentul în care el va fi găsit de anchetatori, va fi dus direct în arest, deoarece deja a fost emis mandat de arestare pe numele lui.

Liderul grupării infracţionale din dosarul fraudelor bancare de 22 de milioane de euro, Daniel Ruse, a candidat ca independent la alegerile din 2008 pentru Primăria Olteniţa, iar apoi, scrie presa locală, şi-a cumpărat o fermă de porci şi ar fi coordonat obţinerea de credite cu documente false.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite