FOTOGALERIE Centrul Vechi pregăteşte o faţă nouă: "Mai sunt mai puţin de 10 la sută din lucrările de utilităţi ce trebuie încheiate"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şantierul din mijlocul Bucureştiului va dispărea în două săptămâni, după ce toate lucrările de infrastructură din Centrul Istoric vor fi încheiate. Asigurările vin de la primarul Capitalei, Sorin Oprescu, care a făcut anunţul cu ocazia unei conferinţe din cadrul Bucharest International Forum.

Străzile din Centrul Vechi al Capitalei arată de patru ani ca nişte tranşee, iar săpăturile au ruinat afacerile cârcimarilor din zonă şi au răspândit o imagine proastă a Bucureştiului în lume. Primarul Sorin Oprescu promite că în două săptămâni nu va mai fi picior de muncitor în Centrul Istoric al Capitalei, iar coşmarul va lua sfârşit. „Septembrie este un termen care mă scoate din minţi. Vreau ca undeva la începutul lui august să terminăm cu toate străzile din Centrul Istoric", a spus edilul-şef.


CLICK PE IMAGINI PENTRU GALERIE FOTO CU CENTRUL ISTORIC AL CAPITALEI!

image
image
image

În momentul de faţă, mai multe lucrări pe străzile din zonă nu aşteaptă decât avize din partea Ministerului Culturii pentru a fi finalizate. Printre acestea se numără străzile Poştei şi Stavropoleus. „S-a ajuns la un nivel de aproape 100 % în ceea ce priveşte utilităţile. Toate demersurile referitoare la descărcările arheologice au fost realizate. Mai sunt mai puţin de 10 la sută din lucrările de utilităţi ce trebuie încheiate. De la ultima aprobare a Ministerului Culturii, în două săptămâni e gata. Se aşteaptă să se afle doar modalitatea de punere în valoare a descoperirilor arheologice: astupare cu pământ şi marcare pe caldarâm, prelevarea lor şi mutarea, criptă vizitabilă sau care-o fi", a explicat Mădălin Dumitru, şeful Direcţiei de Infrastructură din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti.


CLICK PE IMAGINI PENTRU GALERIE FOTO CU CENTRUL ISTORIC AL CAPITALEI!

image
image
image

Termen de două săptămâni

Doar şase dintre cele 16 străzi din zona veche a oraşului au fost terminate. Chiar şi aşa, reprezentanţii Primăriei rămân optimişti şi confirmă posibilitatea ca lucrările din Centrul Vechi să fie finalizate cât mai curând. „Partea care ne rămâne nouă, de pavaj, e o chestie de grafic de execuţie. Dacă ar fi să facem lucrările ce le avem de făcut aici într-un câmp, s-ar rezolva totul în maximum două săptămâni", a mai spus Mădălin Dumitru. Nici responsabilii de siturile arheologice din Central Istoric nu-i contrazic. „Din punctul meu de vedere, da, este posibil. Eu mai am o singură stradă de săpat, Şelari", a spus Mănucu Adameşteanu, arheolog.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite