FOTOGALERIE Bulevardul Uranus lasă Berzei într-un sens. Vezi pe unde poţi ocoli lucrările din zonă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intersecţia străzilor Berzei, Dinicu Golescu şi General Berthelot este închisă de astăzi, timp de trei luni, pentru lucrările de canalizare ale viitorului bulevard Uranus. Rutele ocolitoare sunt pe străzile Virgiliu, Ştirbei Vodă, Popa Tatu şi Mircea Vulcănescu. Regia Autonomă de Transport Bucureşti modifică traseele a cinci autobuze şi desfiiţează o linie.

Măsura de restricţionare a traficului până la 11 noiembrie a fost luată pentru a se putea executa lucrările la sistemul de canalizare al Diametralei Nord-Sud, dinspre Piaţa Victoriei către râul Dâmboviţa. „Mai precis este vorba despre canalul colector. Acesta are atât scopul de a asigura legătura cu nordul oraşului, cât şi de a colecta bazinele adiacente. În prezent, este în funcţiune un canal construit la începutul secolului al XX-lea, ce este în proportie de 80% perimat. Din cauza lucrărilor la canalul colector, au apărut surpări ce au afectat reţelele edilitare aferente", a declarat, pentru „Adevărul", Mădălin Dumitru, director general al Direcţiei de Infrastructură din Capitală. De asemenea, acesta a explicat că pentru a nu pune în pericol şi celelalte reţele edilitare, precum şi strada, pâna la finalizarea lucrărilor la canalul colector este necesară întreruperea circulaţiei auto.

Care sunt restricţiile

Practic, şoferii care vor veni de pe bulevardul Dinicu Golescu vor ocoli lucrările circulând pe strada Virgiliu sau pe strada Ştirbei Vodă. Cei care vin de pe strada General Berthelot pot alege să meargă înainte pe Virgiliu sau să facă dreapta pe Ştirbei Vodă. „Cât mai este vară nu vor fi mari probleme în trafic cauzate de aceste restricţii. Probabil la toamnă o să fie mai greu, dar dacă este nevoie suplimentăm numărul agenţilor în zona respectivă. Pentru fluidizarea traficului ni se vor alătura şi cei de la Poliţia Locală", a declarat purtătorul de cuvânt al Brigăzii Poliţiei Rutiere a Capitalei, Ioana Stancu

image

Click pe imagini pentru fotogalerie!

„Ne mişcăm greu"

Înjurăturile şi claxoanele din trafic nu mai sunt o noutate pentru şoferi. Nervii întinşi la maximum fac parte din rutina zilnică. Aşa că, încă o intersecţie închisă nu-i mai sperie pe conducătorii auto. „Ştiam să se închide intersecţia, ne descurcăm cumva cu traseele ocolitoare", a spus Traian, un taximetrist ce staţionează în zona intersecţiei.

Alţi şoferi din Capitală se resemnează şi acceptă şi cele trei luni de restricţii în ideea că apoi se va circula mai bine. „Trebuie să se rezolve cumva şi problemele astea. Nu închiderea intersecţiei este grav, trist este că aceste lucrări vor mai dura încă trei luni. La noi în România totul se mişcă greu, foarte greu", a spus un alt şofer bucureştean.

Nici locuitorii din zonă nu sunt prea mulţumiţi. „Sper să termine odată lucrările astea. Este noroi, gălăgie infernală de la maşinării, un adevărat balamuc. Înţeleg că este şantier, dar durează prea mult nişte lucrări de canalizare", s-a plâns o bătrână care locuieşte pe strada Ştirbei Vodă.

Lucrările de infrastructură vor continua în baza proiectului iniţial pe segmentele Piaţa Victoriei - Calea Griviţei (inclusiv intersecţia) şi Calea Plevnei - strada Mircea Vulcănescu (exclusiv sensul giratoriu). În toamna anului trecut, municipalitatea preciza că valoarea estimată a investiţiei este de aproximativ 330 de milioane de lei.

Autobuzele își schimbă traseul

Regia Autonomă de Transport Bucureşti modifică traseele autobuzelor 126, 168, 368, 226 și 178. Acestea vor merge pe sensul spre cartierul Drumul Taberei, respectiv cartierul Rahova, de la intersecţia Str. Mircea Vulcănescu/ Bd. Dinicu Golescu, pe Str. Mircea Vulcănescu, Calea Plevnei, Str. Ştirbei Vodă, Bd. Eroilor, urmând apoi traseele actuale. Linia 178 va funcţiona pe un traseu modificat pe sensul spre Sala Palatului, de la intersecţia Bd. Dinicu Golescu/ Str. Witing, pe Str. Witing, Calea Plevnei, Str. Ştirbei Vodă, Str. Ion Câmpineanu, apoi traseul de bază. Tot de astăzi, linia 635 se desfiinţează, iar călătorii vor putea folosi mijloacele de transport din liniile 85, 182, 205 şi 282.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite