Adăposturile pentru oamenii străzii au în total 268 locuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru persoanele fără locuinţă din Bucureşti sunt disponibile în prezent opt adăposturi cu o capacitate de 268 locuri, care poate fi extinsă cu încă 100, în cazul unor situaţii deosebite, a anunţat azi Prefectura Capitalei.

În Sectorul 1 funcţionează Centrul de Urgenţă pentru Persoane Fără Adăpost, situat în Şoseaua Odăi nr. 3-5, care are o capacitate de 60 de persoane, cu posibilitatea de amenajare a încă 40 de locuri.

În Sectorul 2 este disponibil Adăpostul pentru Copii Străzii „Dănilă Prepeleac”, cu sediul în str. Maşina cu Pâine nr. 41, având capacitatea de 18 locuri şi Adăpostul Social de Urgenţă pentru Persoane Adulte, cu Sediul în şos. Pantelimon nr. 500, cu o capacitate de 54 locuri (18 locuri pentru femei şi 36 pentru bărbaţi).

În Sectorul 3 este deschis Centrul de Urgenţă pentru Persoanele fără Adăpost, situat în bd. 1 Decembrie 1918 nr. 12-14, cu o capacitate de cazare de 80 de locuri, numărul putând fi suplimentat cu încă 60 de locuri.

Sectorul 4 dispune de Complexul Social Sf. Luca, cu o capacitate de zece locuri. În Sectorul 5, persoanele fără locuinţă pot merge la Adăpostul de zi şi noapte pentru copiii străzii, situat în Prelungirea Ferentari 72-74, cu o capacitate de cazare de 20 de persoane şi Centrul Maternal Sfânta Maria, situat pe strada Trompetului, nr. 117, cu o capacitate de zece locuri.

În Sectorul 6 poate fi utilizat Adăpostul de Noapte situat în Aleea Ţibleş nr. 64, cu o capacitate de 16 locuri.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a anunţat că va da în folosinţă la data de 15 decembrie Complexul Integrat de Servicii Pentru Adulţi Sfântul Ioan, situat în b-dul Theodor Pallady nr. 64, Sector 3, având o capacitate de 250 de locuri.

La sediul Prefecturii Capitalei a avut loc o întâlnire cu şefii SMURD Bucureşti, Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, precum şi cu responsabilii direcţiilor de asistenţă socială şi protecţia copilului ale sectoarelor şi ale Municipiului Bucureşti în vederea stabilirii unui mod unitar de lucru şi a unei comunicări mai bune între instituţiile implicate, astfel incât acestea să gestioneze optim problema persoanelor fără adapost pe perioda sezonului rece.


Comunicare mai bună decât anul trecut

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, a cerut celor prezenţi o comunicare mai bună decât în anii precedenţi, când au existat cazuri în care persoane fără adăpost au fost purtate de către maşinile SMURD sau ale SABIF între diferitele centre. De asemenea, au existat cazuri în care centrele raportate de direcţiile de asistenţă socială de la nivelul sectoarelor erau închise. Astfel, prefectul Capitalei a cerut celor prezenţi ca, printr-o bună comunicare între direcţiile de asistenţă socială şi SMURD şi SABIF, pe de altă parte, personalul medical să fie informat în mod eficient despre locaţiile cu paturi libere.

“O bună organizare a instituţiilor implicate, în speţă a direcţiilor de asistenţă socială, va conduce la neaglomerarea unităţilor de primiri urgenţe din spitale cu oameni sănătoşi, dar lipsiţi de locuinţă. UPU trebuie să se ocupe, în primul rând, de cazuri medicale. Adăposturile de noapte vor trebui să primească oamenii lipsiti de locuinţă, întrucât ideea este ca aceştia să nu ingheţe în stradă pe perioada nopţii când temperaturile vor scădea îngrijorător. Aceşti oameni au nevoie de un loc de cazare peste noapte şi de o gustare caldă. De aceea nu mai vreau să aud ca în anii precedenţi, că anumite centre refuză să primească oameni fără adăposturi, în toiul nopţii, echipele medicale trebuind apoi să aglomereze unităţile de primiri urgenţe din lipsă de soluţii”, a spus prefectul Mihai Cristian Atănăsoaei, prefectul Capitalei.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite