Şoferii prinşi azi în trafic vorbind la telefon mobil fără sistem „hands free” au scăpat ieftin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii fără „hands free” care au fost depistaţi azi în trafic vorbind la mobil au fost atenţionaţi de Brigada Rutieră a Capitalei, în cadrul campaniei preventive privind riscurile la care se expun. Agenţii au distribuit pliante cu recomandări educativ-preventive în acest sens.

Brigada Rutieră a Capitalei a organizat, azi, o acţiune preventivă de conştientizare a riscurilor la care se expun şoferii când vorbesc la mobil, în trafic, fără sistem „hands free”. În locul amenzii de 140-210 lei şi două puncte penalizare prevăzute de lege, şoferii prinşi în trafic la telefon au fost atenţionaţi cu privire la conduita pe care trebuie să o adopte în acest sens, pentru prevenirea accidentelor.

"Anul trecut, aproximativ 11.000 de sancţiuni au fost aplicate conducătorilor de autovehicule care au fost depistaţi vorbind la telefonul mobil, iar anul acesta aproape 2.000 au fost amendaţi”, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei, Ioana Stancu.

„Prea mulţi participanţi la trafic îşi pierd viaţa sau sunt răniţi în accidente rutiere pentru că şoferii nu aleg să facă acel lucru pe care îl aşteaptă de la ei atât Poliţia Rutieră, cât şi cetăţenii, acela de a conduce corect pe drumul public fără a încălca legislaţia rutieră", a adăugat ea.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite