RESTRICŢII NATO, maratoniştii şi microbiştii blochează peste 20 de bulevarde din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 20 de bulevarde, blocate de maratonişti, politicieni, protestatari şi microbişti. Maratonul Bucureşti, reuniunea NATO, meciul România-Belarus şi un miting vor afecta serios traficul din Capitală în acest weekend.

Poliţiştii de la Brigada Rutieră avertizează şoferii bucureşteni că, începând de astăzi, circulaţia pe mai multe artere din Bucureşti va fi resticţionată până luni.

Comisia Tehnică de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti a avizat deja principala interdicţie, generată de organizarea la data de 9 octombrie, în Capitală, a celei de-a patra ediţie a evenimentului Bucharest International Marathon, cu punctul de Start / Finish în Piaţa Alba Iulia.
Astfel, duminică dimineaţa, începând cu ora 06.00, se vor institui restricţii de circulaţie pe Bulevardul Unirii, pe podul Şerban Vodă, pe Splaiul Unirii, pe breteaua Pasajului Mărăşeşti de lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României şi pe bulevardele Mircea Vodă, Burebista şi Decebal, pe ambele sensuri.

Transportul public, şi el afectat

Restricţiile vor fi ridicate la ora 16.00, iar poliţiştii le recomandă bucureştenilor să opteze, în această perioadă, pentru mijloacele de transport în comun. Regia Autonomă de Transport Bucureşti a anunţat însă, la rândul ei, reorganizarea traseele mijloacelor de transport din zona desfăşurării
Maratonului Internaţional Bucureşti. Astfel, liniile 1, 23, 27, 70, 79, 104, 123, 124, 116, 117, 133, 312, 313, 323 şi 385 vor funcţiona pe rute modificate, în timp ce linia 92 se suspendă.
„Pentru preluarea călătorilor din zona cuprinsă între Bulevardul Basarabia şi Foişorul de Foc, RATB va înfiinţa linia navetă de autobuze 670, abonamentele eliberate pe liniile 70, 79 şi 92 fiind valabile pe această linie navetă", au precizat reprezentanţii Regiei Autonome de Transport Bucureşti.

Sute de participanţi la întâlnirea NATO
Prima zi de haos în trafic va începe astăzi, odată cu startul celei de-a 57-a Sesiuni Anuale a Adunării Parlamentare a NATO. Deşi agenţii de la Rutieră nu au transmis nicio interdicţie a circulaşiei rutiere, şoferii ar trebui să evite artere pe care vor circula coloanele oficiale cu cei peste 400 de delegaţi şi alte câteva sute de jurnalişti. Reuniunea se desfasura la Palatul Parlamentului şi va dura până luni, 10 octombrie, dar prezenţa invitaţilor la Bucureşti vor aglomera Şoseaua Bucureşti-Ploieşti (între Capitală şi Aeroportul Otopeni), Şoseaua Kiseleff, Calea Victoriei şi arterele din zona Izvor-Palatul Parlamentului.

Dimineaţa - protest, seara - meci

Tot astăzi, în intervalul orar 8.00 - 16.00, organizarea unui miting care va avea loc pe platoul din faţa Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I" (Academia Militară) va impune măsuri de fluidizare a traficului în perimetrul platoului. Brigada Rutieră a Capitalei solicită conducătorilor de autovehicule să evite să circule în special pe străzile Dr. Dumitru Bagdasar, Prof. Dr. Francisc Reiner şi pe Bulevardul Eroilor.
Diseară, din cauza meciului de fotbal dintre echipa naţională a României şi echipa naţională a Republicii Belarus, care va avea loc la ora 21.30, pe stadionul Naţional Arena, poliţiştii recomandă să nu circulăm cu maşinile pe bulevardele Basarabia şi Pierre de Coubertin şi pe străzile Maior Coravu şi Vatra Luminoasă.

Bulevarde libere pentru copii

Mâine, între orele 10.00 şi 12.00, se va organiza Crosul Copiilor. Cu o oră înainte de concurs şi o jumătate de oră după, traficul rutier va fi restricţionat pe Bulevardul Unirii, de la Bulevardul Lucian Blaga până la Piaţa Alba Iulia, pe ambele sensuri, pe Bulevardul Decebal, de la Piaţa Hurmuzachi până la Piaţa Alba Iulia, cu asigurarea traversării pentru autovehicule pe strada Dristor, pe sensul de deplasare spre Piaţa Unirii.
Din cauza aceleiaşi competiţii, liniile RATB 104, 123 şi 124 vor funcţiona pe trasee modificate.
Problemele din trafic pot fi sesizate la numărul de telefon 021.9544.

Milioane de euro pentru hotelieri în weekend

Pe lângă dificultăţile întâlnite în traficul bucureştean, odată cu venirea celor 300 de oficiali ai Adunării Parlamentare NATO, a jucătorilor echipei naţionale de fotbal Belarus şi a maratoniştilor, există şi o parte pozitivă a siuaţiei. Diplomaţii Adunării Parlamentare NATO au plătit pentru cazare la hoteluri precum JW Marriott, InterContinental, Radisson Blu SAS, Grand Hotel sau Athenee Palace Hotel 1,2 milioane de euro. Banii au provenit din veniturile proprii ale oficialilor. „Adunarea parlamentară NATO nu a plătit cazarea oficialilor. Aceste cheltuieli au fost suportate de ei", a declarat purtătorul de cuvânt al Adunării, Roberta Calorio. Pentru Maratonul Internaţional Bucureşti au venit din străinătate peste 200 de participanţi, însă sunt aşteptaţi la eveniment în total 5.000 de oameni. Hotelierii câştigă în acest weekend peste 200.000 de euro doar din cazarea delegaţiei de 60 de persoane sosită în România pentru meciul cu Belarus. De la maratonişti hotelierii se aşteaptă să câştige aproximativ 800.000 de euro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite