Festivalul Naţional de Teatru Şcolar în limba spaniolă, la o nouă ediţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti va avea loc, în perioada 24-25 februarie, cea de-a opta ediţie a Festivalului Naţional de Teatru Şcolar în limba spaniolă.

Manifestarea este organizată de Ambasada Spaniei în România prin Biroul Ataşat Învăţământ, Cultură şi Sport, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Primăria Municipiului Bucureşti.

La eveniment vor lua parte grupurile de teatru din unităţile de învăţământ în care se studiază Bacalaureat spaniol. Fiecare grup va reprezenta o piesă de teatru scrisă de un autor spaniol. Piesele vor fi prezentate in limba spaniolă.

Câştigătorii primului şi secundului loc al Festivalului Naţional de Teatru Şcolar în limba spaniolă vor reprezenta România la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Şcolar în limba spaniolă, ce va avea loc în Polonia, la Varsovia, în perioada 21-28 aprilie.

Ministerul Educaţei, Culturii şi Sportului din Spania, prin intermediul Biroului Ataşat Învăţământ al Ambasadei Spaniei la Bucureşti, va înmâna un premiu de 800 de euro câştigătorilor primului şi celui de-al doilea loc la Festivalul Naţional Şcolar de teatru in limba spaniolă şi, de asemenea, va înmâna o diploma de participare tuturor participanţilor la această ediţie a festivalului.

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul de Proiecte şi Programe Educaţionale pentru copii şi tineret, va oferi premii grupurilor care vor câştiga primului şi celui de-al doilea loc. De asemenea, prin intermediul Direcţiei Cultură, Invăţământ şi Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, vor primi premii cel mai bun actor, actriţă, decor, costume şi dicţie în limba spaniolă şi, de asemenea, cel mai bun regizor şi elevii care fac parte din grupurile de teatru care vor obţine primul şi cel de-al doilea loc în cadrul Festivalului Naţional de Teatru Şcolar în Limba Spaniolă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite