Patriarhia vrea să desfiinţeze mai multe şcoli din Bucureşti şi să facă şcoli profesionale pentru preoţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre clădirile revendicate de Biserica Ortodoxă Română (BOR) se numără şi Liceul "Dinu Lipatti", Şcoala Generală "Iovan Ducici" şi Grădiniţa Floreasca.

"Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, George Băeşu, şi vicepreşedintele ANRP, Ioan Nasleu, s-au întâlnit ieri cu o delegaţie formată din reprezentanţii Cancelariei Sfântului Sinod al Patriarhiei Române. Reprezentanţii Patriarhiei şi-au exprimat dorinţa de a continua buna colaborare pe care au avut-o cu Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor şi speră că noua conducere va veni cu soluţii în vederea rezolvării problemelor care au apărut în cadrul dialogului dintre BOR şi autorităţile locale", se arată într-un comunicat al ANRP.

Delegaţia Patriarhiei Române a adus în dezbatere necesitatea redeschiderii de şcoli confesionale în fostele imobile confiscate de regimul comunist care au aparţinut Bisericii Ortodoxe Române, respectiv Liceul Dinu Lipatti, Grădiniţa Floreasca, Şcoala Generală Iovan Ducici, precum şi alte imobile din Bucureşti.

"Totodată, a fost subliniat faptul că proiectul de lege propus de fostul prim-ministru, Mihai Răzvan Ungureanu, ar afecta Biserica Ortodoxă Română dacă procesul de retrocedare şi despăgubire s-ar finaliza cu o plafonare a drepturilor la 15%", mai informează ANRP.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite