Cum se pot bucura locuitorii Capitalei de minivacanța de 1 Decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele patru zile libere de Ziua Națională a Romîniei reprezintă ocazia ideală pentru o excursie la munte. Află cum te poți distra de 1 Decembrie în stațiunile montane cele mai apropiate de București!

Proprietarii pensiunilor de pe Valea Prahovei și din județul Brașov se întrec în oferte tentante pentru vizitatori. Pentru cei care aleg să-și petreacă minivacanța de început de iarnă în Predeal, Pensiunea Speranța de trei stele oferă o seară festivă de 1 Decembrie: o cină cu preparate tradiționale, după care petrecăreții se pot încălzi la un foc de tabără, în timp ce savurează o cană de vin fiert. De asemenea, pentru două nopți de cazare într-o cameră dublă, pensiunea mai oferă una gratuit, iar micul dejun este inclus în preț, totul la 450 de lei pentru două persoane.

Intrare gratuită la patinoar

Pentru cei care nu se numără printre gurmanzi și îi interesează mai mult distracția, Pensiunea Pompi din Brașov vine cu o altă propunere: pentru 270 de lei de persoană, oferă nopți de cazare și, în fiecare zi, intrare gratuită la patinoarul Olimpia din Brașov.

Traseu montan până la Cabana Diham

Pentru cei care își doresc câteva zile în inima munților și sunt pasionați de traseele montane, există cabanele situate la peste 1000 de metri altitudine. De exemplu, Cabana Diham din Munții Bucegi este o destinație izolată de agitația cotidiană, cu un peisaj aparte și care practică prețuri accesibile (25-30 lei/patul pe noapte). Pentru a ajunge acolo, excursioniștii trebuie să parcurgă un traseu de 3-4 ore, pornind din Bușteni. Cabana este dotată cu un restaurant deschis permanent și este renumită pentru grupurile de chitariști care organizează tabere în creierii munților.

Pârtii de zăpadă artificială

Instalațiile de zăpadă artificială funcționează deja de câteva zile pe pârtiile din stațiuni, însă administratorii locali nu garantează ca acestea vor fi practicabile pentru ski sau snowboarding în minivacanța de Ziua României, din cauza temperaturilor ridicate. Totuși, pe pârtia Cazacu din Azuga, s-a format o porțiune de zăpadă, pe care iubitorii sporturilor de iarnă au încercat-o deja. Bucata de pârtie are o lungime de 150 de metri, 15 metri lățime, iar stratul de zăpadă ajunge la jumătate de metru înălțime. Și pe pârtia Kalimderu din Bușteni s-a așezat primul strat de zăpadă, însă temperaturile trebuie să fie ceva mai scăzute pentru ca zăpada să se păstreze, iat tunurile să funcționeze la capacitate maximă.

Plimbări cu ATV-ul în Sinaia

Dacă nu au noroc de vreme rece, excursioniștii au la dispoziție o gamă variată de sporturi în aer liber. Plimbările off-road cu ATV-ul sunt la mare căutare în stațiunile montane. În Sinaia, închirierea unui astfel de vehicul costă aproximativ 90 de lei pe oră, având o capacitate de maxim două persoane. Pentru a conduce un ATV, șoferul trebuie să dețină un permis de conducere, categoria B.

Sporturi în aer liber

Cei care aleg Poiana Brașov pentru minivacanța de 1 Decembrie, se pot distra practicând sporturile în aer liber pe care le oferă stațiunea. Centrul de echitație este un loc ideal pentru relaxare, punând la dispoziția vizitatorilor atât lecții de călărie, cât și plimbări cu trăsura. Cei mai curajoși se pot împușca cu bile cu vopsea la centrul de paintball din stațiune. În apropierea stațiunii, la Cheile Rânoavei, pasionații de sporturi extreme găsesc un punct de Bungee Jumping, cea mai înaltă instalație din Europa (160 de metri).

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite