Doar 15% dintre bucureşteni folosesc în mod constant containerele pentru colectare selectivă deşi majoritatea ştiu că aceasta este necesară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar 15% dintre locuitorii Capitalei folosesc în mod constant containerele stradale pentru colectare selectivă, potrivit unui sondaj care a fost realiyat de Centrul de Excelenţă pentru Dezvoltare Durabilă la iniţiativa Apa Nova Bucureşti şi care a fost prezentat astăzi, cu ocazia evenimentului Recicloniada.

Referitor la prezenţa containerelor stradale pentru colectarea selectivă, 64% dintre cei intervievaţi au declarat că le-au observat. 40% dintre respondenţi evaluează distanţa acestora faţă de casă ca aproape sau acceptabilă. Cu toate acestea 41% nu le-au folosit niciodată, iar 37% doar ocazional. Totodată, 94% dintre cei intervievaţi ştiu că o colectare selectivă ar fi necesară.

Bucureştenii recunosc importanţa implicării individuale în problemele care ţin de colectarea deşeurilor. Astfel, 27% dintre cei chestionaţi au declarat că cetăţenii sunt cei responsabili pentru strângerea deşeurilor din spaţiul public, iar 41% au spus că aceştia trebuie să plătească pentru curăţarea gunoaielor. Mai mult, 88% declară că atunci când sunt în oraş caută un coş de gunoi, iar dacă nu găsesc unul, 12% duc gunoiul acasă.

Studiul arată că bucureştenii au nevoie de mai multe informaţii referitoare la serviciul lor de salubritate şi colectare selectivă. Astfel, 77% dintre cei chestionaţi consideră că o mai bună informare cu privire la deşeuri şi servicii de colectare ar rezulta într-un comportament mai responsabil. 21% dintre respondenţi ştiu că operatorul lor de servicii de salubritate face colectare selectivă. 76% dintre cei intervievaţi ar fi dispuşi să colecteze selectiv astfel încât să reducă eventuale costuri cu serviciul de colectare a deşeurilor. 
 
Studiul a fost realizat la sfârşitul lui 2011. Au fost interogate 590 de persoane din cele şase sectoare ale Bucureştiului, cu vârste peste 18 ani.

Cea de-a treia ediţie a manifestării Recicloniada are loc astăzi pe strada Lipscani din Centrul Istoric. Evenimentul este organizat de Apa Nova Bucureşti în parteneriat cu Primăria Capitalei şi promovează importanţa reciclării materialelor şi implicit colectarea selectivă a deşeurilor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite