Traseul telegondolei nu a primit avizul Comisiei Monumentelor Istorice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul telegondolei a fost prezentat, în această săptămână, la Comisia Naţională a Monumentelor Istorice de pe lângă Ministerul Culturii pentru obţinerea avizului de specialitate.

Membrii Comisiei au cerut proiectanţilor să schimbe traseul instalaţiei pe cablu astfel încât să ocolească Parcul Herăstrău, monument istoric, relatează Hotnews.ro. Iniţial, proiectul promovat de Primăria Sectorului 2 prevedea ca telegondola să plece de la capătul Şoselei Pantelimon, de lângă hipermarketul Cora, să traverseze lacurile Dobroieşti, Fundeni, Colentina, Plumbuita, Tei, Floreasca şi parcul Herăstrău şi să ajungă la Casa Presei.

“Proiectul telegondolei a fost prezentat, miercuri, la Comisia Naţională a Monumentelor Istorice. Nu a fost avizat. Comisia a cerut proiectanţilor să modifice traseul instalaţiei între Ambasada Chinei şi Piaţa Presei, astfel încât lacul să fie ocolit pe la Nord. De asemenea, s-a propus amplasarea unei staţii lângă roata mare. Restul traseului a rămas la fel. Cu varianta modificată, proiectanţii vor reveni şi vom discuta atunci dacă o avizăm sau nu", a declarat Liviu Ianăşi, membru în Comisia Naţională a Monumentelor Istorice.

Avizul Ministerului Culturii este decisiv pentru proiectul. Fără acest aviz, proiectul nu poate fi discutat în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, ultimul for decizional în acest caz.

Nici Comisia Tehnică de Urbanism de pe lângă Primăria Capitalei nu a avizat telegondola. Membrii comisiei au considerat că acesta este un proiect politic şi că afectează spaţiile verzi din parcuri, dar şi un monument de importanţă naţională - Parcul Herăstrău.

Costurile necesare implementării proiectului se ridică la aproximativ 20 de milioane de euro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite