În Bucureşti încep tratamentele de deratizare şi pentru combaterea ţânţarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei va demara mâine campania anuală de igienizare, în cadrul căreia vor fi aplicate, pe teritoriul municipiului Bucureşti, tratamente de deratizare şi de combatere a ţânţarilor.

Campania se va derula până în luna noiembrie. În cadrul acesteia, vor fi efectuate prestaţii de igienizare la asociaţiile de locatari sau de proprietari.

Astfel, vor fi realizate două tratamente de deratizare şi cinci tratamente de combatere a ţânţarilor (larve şi adulţi) pentru aproximativ 22.403 scări.

Totodată, vor fi aplicate câte două tratamente la locuinţele individuale, pentru aproximativ 105.000 de unităţi.

De asemenea, compania Apa Nova va efectua un tratament de deratizare şi cinci tratamente de combatere a ţânţarilor (larve si adulti) pentru reţeaua de canalizare.

RADET Bucureşti va aplica un tratament tratament de deratizare şi cinci tratamente de combatere a ţânţarilor (larve si adulţi) pentru reţeaua de canalizare şi punctele termice.

Campania va viza şi agenţii economici, regiile, ministerele, spitalele, şcolile, grădiniţele, clădirile administrative etc., pentru care vor fi aplicate câte două tratamente de deratizare şi trei tratamente de combatere a ţânţarilor (larve si adulţi), fiind vorba despre aproximativ 6.200 de unităţi.

La agenţii economici cu profil agroalimentar vor fi aplicate trei tratamente de deratizare şi trei tratamente de combatere a ţânţarilor (larve si adulţi), aici fiind vizate aproximativ 1.250 de unităţi.

Şi pe malurile lacurilor va fi aplicat un tratament de deratizare, precum şi şase tratamente de combatere a ţânţarilor (larve).

În parcuri, cimitire, grădini publice etc. va fi aplicat un tratament de deratizare.

În zonele demolate şi necostruite vor fi aplicate două tratamente de deratizare.

Totodată, în pieţe şi târguri vor fi aplicate trei tratamente de deratizare.

În staţiile de călători ale Metrorex vor fi realizate două tratamente la campania de deratizare şi două tratamente la campania de combatere a ţânţarilor (larve şi adulţi).

Vor fi aplicate şi şase tratamente de combatere a ţânţarilor adulţi pe vegetaţia din zonele rezidenţiale, malurile de lac, zonele industriale, din parcuri, cimitire, aliniamente stradale etc.

Luni vor debuta tratamentele de deratizare la asociaţiile de locatari sau de proprietari, agenţi economici, imobile aparţinând ministerelor, administraţiilor locale, reţele edilitare RADET, Apa Nova, pieţe, case individuale etc.

Pe perioada derulării campaniei de igienizare, tratamentele de deratizare se vor extinde treptat la toate categoriile de obiective prevăzute în cadrul contractului, respectând numărul de treceri prevăzute.

Tratamentele pentru combaterea populaţiilor de ţânţari vor debuta iniţial în habitatele unde dezvoltarea acestora a fost posibilă în anotimpul rece: subsolurile şi casa scării aparţinând asociaţiilor de locatari şi proprietari, reţelele edilitare şi subsolurile agenţilor economici.

În momentul în care condiţiile meteorologice vor fi favorabile şi temperaturile vor depăşi constant 15 grade Celsius, vor începe si tratamentele exterioare de combatere a ţânţarilor pentru totalitatea vegetaţiei: spaţii verzi, aliniamente stradale, grădini publice, parcuri, cimitire, maluri de lac, zonele rezidenţiale şi industriale.

Combaterea ţânţarilor constă în aplicarea de produse insecticide prin tehnici specifice habitatului (ceaţă rece tip Ultra Low Volume, ceaţă caldă, pulverizări) în zonele verzi, zonele rezidenţiale şi industriale, aliniamente stradale, maluri de lacuri, casa scării şi subsolurile blocurilor, subsolurile imobilelor, reţelele edilitare etc.

Tratamentele exterioare pentru combaterea ţânţarilor cuprind atât delarvizări (combaterea larvelor) cât şi combaterea ţânţarilor adulţi

Produsele folosite pentru tratamentele de deratizare (combatere a şobolanilor) şi dezinsecţie (combatere a ţânţarilor) atât in interior, cât şi in exterior sunt gata condiţionate, de provenienţă din Belgia, Franţa, Japonia, Elveţia şi SUA. Toate produsele sunt avizate pentru profilaxia sanitar umană de către Ministerul Sănătăţii prin Comisia Naţională pentru Produse Biocide.

Aplicarea tratamentelor de deratizare si dezinsectie corespunzatoare Planului de Igenizare al Bucurestiului este supravegheată şi coordonată metodologic de Comisia Interministerială de Supraveghere Metodologică şi Recepţie, în conformitate cu HG 690/1995. Comisia interministerială este formată din experţi ai Ministerului Sănătăţii (Direcţia de Sănătate Publică şi Institutul de Sănătate Publică al Municipiului Bucureşti), Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, Ministerului Mediului şi Gospodăririi Apelor.

Si în acest an, la solicitarea Comisiei Interministeriale de Supraveghere Metodologică şi Recepţie şi în conformitate cu prevederile contractuale, se vor continua acţiunile de intervenţii punctuale şi zonale (evaluare a gradului de infestare cu ţânţari şi a gradului de infestare cu şobolani) pentru toate tipurile de obiective. Tratamentele de combatere a şobolanilor şi/sau a ţânţarilor in locaţiile cu grad mare de infestare vor fi aplicate până la stingerea focarelor.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite