Bucureşti: La o bere rece într-un fost bordel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La capitolul localuri noi, Centrul vechi al Bucureştiului a renăscut vara aceasta şi începe să semene cu marile capitale europene.

Bordello’s s-a deschis de curând într-o clădire care altădată, pe la 1795, era zona felinarelor roşii.

Numele restaurantului vine de la fotografiile alb negru şi sepia cu femei îmbrăcate sumar, ce împânzesc doi pereţi din interior. Meniul şi atmosfera localului nu au însă nicio legătură cu denumirea. Berea Guiness şi barul de lemn te fac să te simţi într-un pub irandez, iar felurile de tapas te duc cu gândul la Spania însorită. Cocktailurile inspirate din serialul american de succes „Sex and the city“ te ţin la palavre până târziu în noapte.

Lăcaş al reginelor, prostituatelor şi hoţilor

Imobilul de pe strada Şelari nr. 11 a fost construit la 1795 de domnitorul Ştefan Cantacuzino ca palat privat al Doamnei Păuna şi al coconilor. Locul devenise preferat de familia domnitorului. Mai târziu, felinarele roşii îi ademeneau aici pe bărbaţii dornici de plăcerile prostituatelor. În 1847 mai multe incendii au distrus clădirea, care a fost transformată în unul dintre cele mai luxoase hoteluri, Fieschi.

La Bordello’s atmosfera este specific masculină: aici au loc campionate de dartz, iar microbiştii pot urmări meciurile din campionate pe plasme agăţate în pereţi. La capitolul băuturi, pub-ul oferă bere la găleată: şase sticle costă 60 de lei, iar 10 sticle - 99 de lei. De asemenea, puteţi alege între 20 de soiuri de whisky, şi, dacă vă e foame, puteţi încerca variatele feluri de tapas.

Băuturi englezeşti şi mâncare spaniolă

Dimineaţa la Bordello’s începe cu un mic dejun englezesc de 15 lei, iar prânzul continuă cu Quesadilla cu chorizo, adică tortilla cu făină umplută cu caşcaval, pui, ceapă verde şi roşii cubuleţe, la 9 lei. Seara, gustaţi o salată Santa Fe, cu pui, roşii, nuci caramelizete, bacon şi sos de miere cu muştar, la numai 12 lei. La desert alegeţi o plăcintă ciobănească de 11 lei, cu un Marzipan Latte de 9,9 lei.

Dacă nu vă satisface o băutură dulce, savuraţi unul dintre cocktailuri preferate ale Samanthei din serialul „Sex and the city”: „Decadence” - 14,9 lei, Porn Star - 18,9 lei, Latin Lover - 15,9 lei sau Cuban Bordello - 13,9 lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite